Tereyağının sahtesi bu şekilde anlaşılıyor! Satılanların %80’i aldatmacaymış… Bunu gördüyseniz sakın yemeyin

Tereyağının sahtesi bu şekilde anlaşılıyor! Satılanların %80’i aldatmacaymış… Bunu gördüyseniz sakın yemeyin

Yemeklerin lezzetine lezzet katan tereyağını sahte olup olmadığını nasıl anlarsınız? Gıda sektöründe vatandaşı aldatmak isteyenler birçok farklı yöntemi başvuruyor. Piyasada satılan tereyağların %80'i sahte çıktı. Sahte tereyağı bu şekilde anlaşılıyor…

Gıda sektöründe sahte ürünler her geçen gün artmaya devam ediyor. Zeytinyağı, bal derken sahte tereyağı da listeye adını yazdırdı. Ürünlerim sahte mi gerçek mi olduğunu anlamak için ufak birkaç deneme yapabilirsiniz.

SAHTE TEREYAĞINI NASIL ANLARIZ?

Gıda terörü her geçen gün vatandaşın sağlığını daha büyük tehdit etmeye başladı. Sofralarda yer alan tereyağının gerçek olup olmadığına anlamak için bu yöntemleri uygulayın:

tereyagi-sicak-su-testi.jpg

Sıcak Su Testi

Sıcak suya atıldığında tek parça halinde eriyorsa elinizdeki tereyağının gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçek tereyağı suya attığınızda parçalanmadan bütün bir şekilde erir.

tereyagi-oda-sicakligi.jpg

Oda Sıcaklığı Testi

Buzluktan çıkarttığınız tereyağını oda sıcaklığında bıraktığınızda erimiyorsa bu yağın gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.

tereyagi-eritmek.jpg

Tavada Eritme Testi

Tavada erittiğiniz tereyağı yüksek sıcaklık ve köpürerek eriyorsa bu gerçek tereyağı demektir. Tavada eritirken kendi renginden daha koyu bir renk alması durumunda içerisinde katkı maddesi bulunuyor demektir.

tereyagi-bicak-testi.jpg

Bıçak Testi

Tereyağını bıçak batırdığınızda küçük parçalar halinde ayrılıyorsa elinizdeki tereyağının gerçek olduğunu anlayabilirsiniz. Sahte tereyağı bıçak batırıldığında bütün halinde ayrılmaktadır.

Erime Hızı Testi

Tereyağını eritirken çok çabuk ve hızlı bir şekilde kesin erimesi durumunda sahte tereyağı göstergesi olabilir. Güzel yağlarla yapılan taklit tereyağları düşük sıcaklıklarda bile hızlı bir şekilde erimektedir.

SAĞLIKLI TEREYAĞI NASIL OLUR?

Tereyağını sağlıklı olup olmadığını anlamak için dikkat edebileceğiniz detaylar şu şekildedir:

tereyagi-sahtesi-nasil-anlasilir.jpg

Renk ve Koku

Tereyağı gerçek ise beyaza yakın ya da sarı renkte olmalıdır. Bunun yanı sıra elinizde bulunan tereyağında mutlaka ama mutlaka süt kokusu olması gerekiyor.

Manda Sütünden Tereyağı

Manda sütü ile yapılan tereyağı A vitamini açısından oldukça zengindir. Bu yağın dışarıdan sahte olup olmadığını anlamak oldukça zordur. Bu nedenle erirken ya da keserken gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Patates Nişastası İçeriği

İçerisinde patates nişastası bulunan tereyağı düşük sıcaklıklarda bile hızlı bir şekilde erimektedir. Ayrıca yerken ağızda yoğun nişasta tadı oluşuyorsa kesinlikle sahte ürün olduğunun bir göstergesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN