Ahmet Güneştekin'in Hafıza Odası sergisine çirkin saldırı

Ahmet Güneştekin'in Hafıza Odası sergisine çirkin saldırı

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır'daki 'Hafıza Odası' adlı sergisi bir grup protestocunun saldırısına uğradı. “Diyarbakır uyuma, hafızana sahip çık” sloganları atan grup, eserlerden bazılarını surlardan aşağıya attı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumuyla Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açılışı yapılan sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi bir grup protestocunun saldırısına uğradı.

“Amed uyuma, hafızana sahip çık” sloganları atan saldırganlar sergilenen eserler arasında bulunan bazı tabutları surlardan aşağıya attı. Sanat eserlerini hedef alan saldırganlar yaptıkları açıklamada, “Burada yapılan sergi değil, Kürt halkının, Amed halkının bütün değerlerine ihanettir. Sergi adı altında gösterilen tabutlar, faili meçhul cinayetlerdir" iddiasında bulundu.

'HAFTASONU SERGİDE BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNACAĞIM'

KARAR’a konuşan sanatçı Güneştekin, saldırıya dair açıklamalarını Diyarbakır’daki sergisinde yapacağını belirterek, şunları söyledi: “Cumartesi ve Pazar günü Diyarbakır’daki sergimde olacağım ve bu konuya dair basına açıklamamı oradan yapacağım. Sergimde halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla da buluşacağım. Sergimi eleştiren, eleştirmeyen, öneride bulunan, önyargılı olan ya da olmayan herkese cevaplarımı tek tek orada yüz yüze vereceğim.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN