Tersine göçün yeni adresi o ilimiz! İmkanı olan dönüm dönüm arsa alıyor! Müstakil evler altın çağına girdi

Tersine göçün yeni adresi o ilimiz! İmkanı olan dönüm dönüm arsa alıyor! Müstakil evler altın çağına girdi

O ilimizde apartmanlar yerine müstakil evlere talep büyüdü. Arsa fiyatları resmen uçuşa geçti. İmkanı olan o ilden dönüm dönüm arsa almaya başladı. Resmen tersine göç başladı. İşte detaylar.

Yaşanan 6 Şubat büyük depremin ardından MalatyaÇda arsa ve müstakil evler için resmen talep patlaması yaşandı. Depremden dolayı yüksek katlı binaları tercih etmeyen vatandaş müstakil evlere yöneldi.

DEPREM KONUT ALIŞKANLIĞINI DA DEĞİŞTİRDİ

Başta Hatay olmak üzere Malatya’da da büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremi sonrası pekçok alışkanlık da değişti. Bunlardan biri de konut oldu. Apartmanlarda yaşamak istemeyen vatandaş müstakil evlere yoğun ilgi göstermeye başladı.

img-3155.jpeg

PREFABRİK VE ÇELİK EVLER TERCİH EDİLİYOR

Bütçelerine uygun prefabrik ya da çelik evler tercih edenler uygun arsalara yöneldi. Şartlar arasında şehre yakınlık ve arsa durumu gibi detaylar dikkat çekti. Bundan dolayı Yeşilyurt ilçesine bağlı Cevetpaşa mahallesi müstakil ev yapmak isteyenlerin resmen uğrak noktası haline geldi.

img-3156.jpeg

YOĞUN TALEPTEN DOLAYI FİYATLAR UÇTU

Konut alışkanlığının değişmesiyle beraber arsaya olan talep arttı. Ve arsaların dönüm fiyatı 5 milyon TL’yi geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN