TikTok rezilliklerini bitirecek yeni karar! Komisyon cezalar için kolları sıvadı: O tarihten sonra Tiktok bomboş kalabilir

TikTok rezilliklerini bitirecek yeni karar! Komisyon cezalar için kolları sıvadı: O tarihten sonra Tiktok bomboş kalabilir

TikTok rezilliklerini bitirecek karar! TikTok’ta her geçen gün yaşanan rezillikler için yetkililer harekete geçti! Komisyon cezalar için kolları sıvadı! Bundan sonra TikTok’un geleceği merak konusu! O tarihten sonra Tiktok bomboş kalabilir...

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetleri üzerine açıklamalarda bulundu. 7 Aralık'ta komisyon toplantısı gerçekleşeceğini bildirdi.

Yayman, ulusal düzeyde ve dünya genelinde artan dijital ağ tartışmalarına odaklanarak, Türkiye'deki dijital ağların aile yapısını olumsuz etkileyecek şekilde faaliyet göstermelerine asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Dijital Mecralar Komisyonu'nun, dijital ağların hukuksal ve yönetsel çerçevesini belirleme konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Yayman, Türkiye'deki dijital ağların temsilcilik açmalarının önemine dikkat çekti.

‘BİZİM AİLE YAPIMIZIN TEMELİNE DİNAMİT KOYAN UYGULAMALAR OLARAK GÖRÜYORUZ’

tiktok-meclise-tasiniyor.jpg

"TikTok denilen bir dijital ağın, Türkiye'de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz; kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz." diyen Yayman, TikTok'un Türkiye temsilcisinden gelecek açıklamaların merakla beklediğini belirtti.

7 ARALIK’TA TOPLANTI YAPILACAK

Türkiye'deki dijital ağların kadına ve çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Yayman, "Tam da bu noktada TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdık; 7 Aralık 2023'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelerek TikTok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği, sokakta çok büyük reaksiyona yol açan uygulamalar hakkında bize açıklamalarda bulunacak. Komisyon olarak sosyal ağların, kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Dijital ağların müstehcenliği ticari boyuta taşımasına, zararlı içerik üretmesine, hiçbir normu tanımamasına, hiçbir ahlaki değeri benimsememesine sessiz kalamayız." şeklinde konuştu.

TikTok’a yaptırım uygulanabileceğini belirten Yayman şunlar ekledi: "TikTok'a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var. Bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN