TMO'dan ayçiçek yağı müjdesi! 5 Litre yağlar için İndirim yolda, bu fiyata kapıda kuyruklar olacak

TMO'dan ayçiçek yağı müjdesi! 5 Litre yağlar için İndirim yolda, bu fiyata kapıda kuyruklar olacak

Mutfakların başlıca temel ihtiyaç malzemelerinden biri olan sıvıyağlar uzun zamandan berri gündemdeki yerini koruyor. Vatandaş ise marketleri takip edip ucuz ayçiçek yağını alma peşinde. TMO'dan ise ayçiçek yağı müjdesi! Bu fiyata kapıda kuyruklar olacak

Rusya ve Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte bu durumdan oldukça etkilenen mutfakların başlıca temel ihtiyaç malzemesi olan sıvıyağ olmuştu. Vatandaşlar ise ihtiyacı olan sıvıyağı market market gezip en uyguna alma derdinde. Marketlere akın eden vatandaşlar ise sıvı yağ stoklarını eritmişti. Türkiye'de artan enflasyon ve dolar kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte gıda fiyatlarına peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlardan en çok etkilenen ürünlerin başında gelen sıvı yağlarla ilgili flaş gelişme yaşandı.

TMO'DAN AYÇİÇEK YAĞI MÜJDESİ! 5 LİTRE YAĞLAR İÇİN İNDİRİM YOLDA, BU FİYATA KAPIDA KUYRUKLAR OLACAK

Birçok faktör, ayçiçek yağı fiyatlarının artışına katkı sağlıyor. İlk olarak, tarım sektöründeki maliyetlerin yükselmesi, üreticilerin ürünlerini daha yüksek bir maliyetle üretmelerine neden oluyor. Gübre, tohum, enerji ve işçilik gibi girdi maliyetlerindeki artışlar, ayçiçek yağı üretim maliyetlerini artırıyor ve bu da fiyatlara yansıyor. Buna ek olarak, uluslararası piyasalardaki değişkenlikler de Türkiye'deki ayçiçek yağı fiyatlarını etkiliyor.

Tüm bu nedenlerle, Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatlarının artması, tüketiciler için önemli bir endişe kaynağı haline geldi. Gıda ürünleri genellikle aile bütçelerinin büyük bir kısmını oluştururken, fiyat artışları ailelerin maddi durumlarını olumsuz etkiledi. Özellikle düşük gelirli aileler için bu durum daha da hassas hale gelmektedir.

aycicek-yagina-yuzde-30-indirim-yapildi-tarim-kredi-marketlerinde-5-litre-aycicek-yagi-ne-kadar-1648554251-2824.webp

EN UYGUN AYÇİÇEK YAĞI ORADA

2019 yılında litre başına 7,95 TL olan ayçiçek yağı, 2021 yılı Şubat ayında 13,75 TL ile 22,50 TL arasında satışa sunulmuştu. Ancak şu anda 5 litrelik ayçiçek yağı 175 TL fiyatla satılıyor. Vatandaşların severek ve büyük bir ilgi ile takip ettiği Tarım Kredi Marketlerinde ise 5 litre yağın fiyatı vatandaşları harekete geçirdi. TMO 5 litrelik yağın fiyatını 150 TL olarak duyurdu.

Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye'de tarım sektörüne hizmet veren bir kooperatif ağıdır. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçilere yönelik hizmetlerinden biri de Tarım Kredi Marketleri'dir. Tarım Kredi Marketleri, çiftçilere ve tarımsal üreticilere tarım girdileri, yem, tohum, ilaç, gübre gibi tarımsal ürünleri ve hayvan besleme ekipmanları gibi malzemeleri temin eden bir zincirdir. Tarım Kredi Marketleri, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bir parçası olarak, çiftçilerin tarımsal üretimlerinde ihtiyaç duydukları malzemeleri uygun fiyatlarla temin ederek tarımsal üretimin artmasına ve gelişmesine katkı sağlamaktadır. Tarım Kredi Marketleri, Türkiye genelinde birçok il ve ilçede bulunan şubeleriyle hizmet vermektedir. Çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne üye olduktan sonra Tarım Kredi Marketleri'nden faydalanabilmektedirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN