TOKİ Ardahan ve Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak, nasıl izlenir?

TOKİ Ardahan ve Şırnak kura çekimi ne zaman yapılacak, nasıl izlenir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKI kura tarihlerini açıkladı. TOKİ kurası nereden nasıl izlenir merak konusu oldu.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde başvuru süreci sona erdi. 250 bin konut için toplam 5 milyonu aşkın geçerli başvuru yapıldığı açıklandı. Başvuru sahibi vatandaşlar, TOKİ kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama iki il için nihayet geldi. Bakan Kurum, Ardahan ve Şırnak için kura tarihini açıkladı.

TOKİ Ardahan ve Şırnak kurası ne zaman çekilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Beyoğlu’nda yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemin en çok konuşulan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine ilişkin bilgi veren Kurum, milyonların beklediği haberi verdi.

Bakan Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim projesine yoğun bir başvuru aldıklarını ve kura çekim tarihini belirlediklerini söyledi. Bakan Kurum’un açıklamaları doğrultusunda projede ilk kura çekimi 7 Kasım 2022 Pazartesi günü Ardahan ve Şırnak illeri için yapılacak. Bu illerin ardından kademeli olarak diğer iller için de kura çekimi gerçekleştirilecek ve kuralar Mart 2023’e kadar devam edecek.

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk kuraların 7 Kasım Pazartesi günü Ardahan ve Şırnak illerinde başlatılacağını belirterek, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 5 il, Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilde kura çekimlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kura çekimleri noter huzurunda canlı yayında gerçekleştirilecek. Vatandaşlar kura çekimini anbean TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilecekler. Bakan Kurum ayrıca, tüm konutları, arsaları ve iş yerlerini 2 yıl içerisinde vatandaşlara teslim edeceklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan TOKİ kurasında ismi çıkmayan vatandaşlar, yatırdıkları 500 TL başvuru bedelini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yaptıkları bankanın yetkili şubeleri ve ATM’lerinden geri alabilecekler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN