TOKİ binalarında oturanların depremde bir yere kaçmasına gerek yok! Dışarıdan daha güvenli... Japon deprem uzmanı anlattı

TOKİ binalarında oturanların depremde bir yere kaçmasına gerek yok! Dışarıdan daha güvenli... Japon deprem uzmanı anlattı

Türkiye için sık sık uyarılarda bulunan Japon Yüksek İnşaat Mühendisi ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, TOKİ binalarının depreme dayanıklı yapılar olduğunu söyledi. TOKİ binalarında oturanların depremde bir yere kaçmasına gerek yok! Dışarıdan daha güvenli...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Türkiye ve Japonya'nın deprem hazırlıklarını kıyaslayan Japon yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem konusundaki ilerlemesine dikkat çekti. Özellikle bir devlet şirketi olan TOKİ konutlarının sağlamlığını vurgulayan Moriwaki, bu konutlarda yaşayanların güven içinde olabileceklerini belirtti.

toki-evleri-depreme-dayanikli-mi-3.webp

Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalına konuşan Moriwaki'nin açıklamalarına göre, Türkiye deprem ülkesi olmasına rağmen, Japonya'daki kadar etkili bir deprem eğitimi bulunmuyor. Japonya'da deprem eğitiminin anaokulundan itibaren başladığını ve haftada iki kez tatbikat yapıldığını belirten Moriwaki, Türkiye'de de benzer bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

toki-evleri-depreme-dayanikli-mi-1.webp

Özellikle 2000 yılından sonra inşa edilen binaların daha dayanıklı olduğuna işaret eden Moriwaki, Türkiye'deki yapı stokunun genel olarak kötü olduğunu, ancak Japonya'daki gibi depreme dayanıklı binaların arttığını belirtti. Kahramanmaraş'taki deprem sonrası bölgede yaptığı incelemelerde, TOKİ evlerinin neden yıkılmadığını merak eden Moriwaki, bu evlerin iyi zemin etüdü yapılarak inşa edildiğini ve TOKİ konutlarının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

TOKİ konutlarında oturan vatandaşlara yönelik Moriwaki'nin tavsiyesi, bu konutlarda yaşayanların korkusuzca oturmaları yönünde. Japon uzmanın vurguladığı gibi, yapılan zemin etüdleri ve dayanıklı inşaat teknikleri, TOKİ konutlarının deprem riskine karşı daha güvenli bir yapı sunmasını sağlıyor. Bu nedenle, TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, Moriwaki'nin önerileri doğrultusunda, konutlarının sağlamlığına güvenerek huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN