Toplu taşımada maskelere geri mi dönülüyor?: TTB'den bakanlığa yazı

Toplu taşımada maskelere geri mi dönülüyor?: TTB'den bakanlığa yazı

TTB, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Hava Yolları, TCDD, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na birer yazı göndererek ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımına teşvik gibi önlemleri alınmasını istedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Ulaştırma Bakanlığı ve kurumlarına 'Önemli bir salgınla karşı karşıyayız' diyerek toplu taşımada maske kullanılması gerektiğini içeren bir yazı gönderdi.

Solunum yolu hastalıklarının büyük oranda arttığını ve ülkenin ciddi bir salgınla karşı karşıya olduğunu bildiren Türk Tabipler Birliği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ulaşım kurumlarına yazı göndererek ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımına teşvik ve benzeri önlemlerin alınmasını istedi.
Yazının ilk cümlelerinde toplumun sağlığı önde tutularak alınacak önlemlerle salgınların en az hasarla atlatılabileceği hatırlatılırken, salgınlarla mücadelenin toplumun ve kurumların da katılımıyla yürütülmesi gerektiği belirtildi.

HASTENELERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Son zamanlarda özellikle hastane acillerindeki yoğunluk hem hastalara az zaman ayrılmasına hem de sağlıklı hastalara enfeksiyon bulaşma riski arttırdığını göstermiştir.

Bu sebeple toplu taşıma araçlarında yapılması istenen düzenlemelerin toplum sağlığına faydalı etki göstereceği belirtilen yazıda, ücretsiz maske ve maske kullanımına teşvik gibi önerilerin faaliyete geçirilmesi istendi.

TTB'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAL İÇİN TIKLAYIN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN