Fatih Bozkurt, henüz 12 yaşındayken babasının isteği üzerine torna atölyesinde çırak olarak başladı. Lise eğitimini Torbalı Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü'nde tamamlayan Bozkurt, stajını ise 2003’te taş kırma ve eleme makineleri üreten bir fabrikada yaptı. Mezun olduktan sonra ise aynı yerde tornacı olarak işe başladı. Bütün hikayesi ise bundan sonra değişti.

ASKERDEN DÖNDÜĞÜNDE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI
Bozkurt, askere gidip geldikten sonra çalıştığı tesisin kapandığını öğrendi. Bunun üzerine büyük bir üzüntü yaşayan Bozkurt, farklı işlere başvurdu lakin başvurduğu firmalardan olumlu geri dönüş alamadı. Bunun üzerine kısıtlı imkanlarla kendi açtığı atölyesinde taş kırma makinesi bakım ve onarımı yapmaya başladı. Yavaş yavaş işlerini yoluna koyup üretim aşamasına geçtikten sonra sanayi yolculuğu başladı.
İlk fabrikasını açıp ürettiği taş kırma ve eleme makinelerini iç piyasaya sunan genç girişimci, zamanla talebi karşılayamaz duruma geldi. Bunun üzerine yeni yatırım kararlarını hayata geçiren Bozkurt, ikinci üretim merkezini açtı. Bu kez yurt dışından sipariş almaya başlayan Bozkurt, yönünü ihracata çevirdi. Yatırım ve tasarruf kavramlarını içselleştiren girişimci, dış piyasadan gelen müşterilerle birlikte geçen sürede 3. ve 4. fabrikasını açtı.

17 YILDA 4 FABRİKA 350 İSTİHDAM
Geçen bu 17 yıl içerisinde 4 fabrika kuran Bozkurt, 350 kişiye istihdam sağladı. Bozkurt, maden, inşaat ve yol yapımında kullanılan devasa makineleri üreterek dünyanın birçok ülkesine satıyor.
Stajını yaptığı fabrikanın hayatının dönüm noktası olduğunu belirten Bozkurt, şunları ifade etti:
"İlk atölyemize gelen ufak siparişler bizim çalışma alanımızı 500 metrekareden 5 bin metrekareye çıkarmamıza vesile oldu. Şu anda 4 fabrikamız oldu ve bu noktaya gelmek kolay değil. Özel hayatından, eşinden, çocuklarından, her şeyinden fedakarlık yapmak gerekiyor. Gecemizi gündüzümüze katarak kimi zaman tezgah başında yattık. Hala günde 17-18 saat çalışıyorum. Bir yurt dışı siparişinin yetişmesi gerekiyordu, 4 gün boyunca tezgahın başından hiç kalkmadım, sonunda tırnaklarımı tezgaha kaptırdım. Böyle çalışarak bu hallere geldik. Meslek lisesine gitmesiydim belki sanayide sıradan tornacı olacaktım. Okulumun beni oraya stajyer olarak göndermesiyle başlayan serüven bu noktalara geldi."

110 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Avrupa ve yakın coğrafya olmak üzere tam 110 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Bozkurt, yurtdışında bayilik ve distribütörlük verdiklerini de açıkladı. Gelişen teknolojiyle uyumlu yeni ürünler üzerine çalışmalar yaptıklarını anlatan Bozkurt, şunları söyledi:
"Taş kırma ve eleme makineleri dünya genelinde hidrolik tipli üretiliyor. Biz bunu elektrikli ve dizel yakıtla çalışan hibrit sisteme çevirdik. Bu sayede makinelerimiz yüzde 30 yakıt tasarrufu, kullanım kolaylığı gibi birçok avantaj sağlıyor."

