Trabzonlu amca bahçesine marul ekerek paranın belini kırdı! Şimdi koca sera sahibi, market ve hallere 30 çeşit ürün satıyor

Trabzonlu amca bahçesine marul ekerek paranın belini kırdı! Şimdi koca sera sahibi, market ve hallere 30 çeşit ürün satıyor

38 yıllık hayalini gerçekleştirdi! Trabzonlu amca bahçesine marul ekerek paranın belini kırdı! Kocaman serasında 30 çeşit ürün yetiştiriyor! Koca seranın sahibi olan amca ürünlerini marketlere ve hallere satarak zengin oldu...

Trabzon'un Akyazı Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Süleyman Çınar, 38 yıl önce tarım hayaline başladı ve bu hayali 4 bin metrekarelik alanda 12 serada gerçeğe dönüştürdü. Uzun yıllar esnaflık yapan Çınar, ilk adımı evinin bahçesinde attı. Emekli olduktan sonra 17 yıl önce seracılıkla uğraşmaya karar verdi.

HEM HALE HEM ZİNCİR MARKETLERE SATILIYOR

resim-2023-12-27-185438842.png

Babasının vefatının ardından Çınar, 17 yıl önceki seralardaki üretimin başına geçerek bugün marul, salatalık, roka ve pazı gibi çeşitli sebzeleri yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Ürünlerini hem hale hem de zincir marketlere sunan Çınar, aynı zamanda Akyazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin Başkanlığını üstlenmiş durumda.

Tarımla uğraşmanın onun için bir tutku olduğunu belirten Çınar, "Ömrüm yettiğince bu işe devam etmeyi düşünüyorum." diyor. Üretim sürecinde emeğin ve insan elinin önemini vurgulayan Çınar, ürünlerin yetişme sürecinin toprak hazırlığından dikime kadar 3 ay sürebildiğini ifade etti.

30 ÇEŞİT ÜRÜN YETİŞİYOR

Çınar, kooperatifin 36 üyesi bulunduğunu ve Akyazı'da 300'ün üzerinde seranın faaliyet gösterdiğini belirtti. Yıl içinde 30 çeşit farklı ürün yetiştirdiklerini söyleyen Çınar, bu ürünleri hem hale sunma hem de zincir marketlere ulaştırma konusunda kooperatif olarak özel bir çaba gösterdiklerini dile getirdi. "Sürdürülebilir üretim anlayışıyla kooperatif yaşamını sürdürmeye çalışıyoruz" diyen Çınar, tarımın ve kooperatifin başarıyla büyüdüğünü vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN