Trafiği en sıkışık şehirler açıklandı... İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Trafiği en sıkışık şehirler açıklandı... İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Uluslararası trafik araştırmasına göre, dünyada trafiğin en yoğun olduğu şehirler açıklandı. Listeye ilk sıralardan giren İstanbul; Avrupa’nın en yoğun 2’nci, dünyanın ise 5’inci en yoğun trafiğine sahip kenti seçildi.

Uluslararası navigasyon şirketi Tomtom’un Trafik Endeksi verilerinden elde edilen bilgilere göre en yoğun trafiğe sahip şehirler belirlendi. Araştırmaya 57 ülkenin 416 şehri dahil oldu. Dünyada trafiğin en yoğun olduğu şehir olan Moskova, Avrupa sırlamasında da ilk sırada yer aldı. Öte yandan listede ilk sıralarda yer bulan İstanbul'un cuma günü iş çıkış saatlerinde artan trafik yoğunluğu dikkat çekti.

Hindistan’dan Mumbai 2’nci en yüksek yoğunluğa sahip olurken, Bogata (Kolombiya), Manila (Filipinler), İstanbul (Türkiye) sırasıyla yoğunluğu en fazla olan şehirler oldu. Avrupa’daki yoğunluk sıralamasında ise Moskova yine zirvede yer alırken, İstanbul 2’nci, Kiev 3’üncü, Novosibirk 4’üncü ve Odessa 5’inci sırada yer aldı.

İSTANBUL'DA CUMA GÜNÜ SAAT 18.00 ÖNEMLİ


Araştırmada paylaşılan veriler, A noktasından B noktasına trafik olmayan şartlarda gidilen sürenin yoğun trafikte ortalama ne kadar süre arttığını gösteriyor. İstanbul’da normal şartlarda 30 dakikada kat edilen bir mesafe trafik olduğu zaman yüzde 51 oranında artıyor ve 45 dakikanın üzerine çıkıyor. İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu saat ise Cuma 18.00 olarak kayıtlara geçti.

EN ÇOK KAZA HABERLERİ YANSIDI


Ajans Press’in gerçekleştirmiş olduğu medya araştırmasına göre, medyanın trafiği konuşma oranları da belli oldu. Trafik başlığı altında son bir yıl içerisinde gazete, dergi ve haber sitelerine 2 milyon 594 bin haber yansıdı. Trafik haberleri içerisinde en çok kazalarla alakalı haberler yansıma bulurken trafik yoğunluğu başlığı altında çıkan haberler toplam haberlerin yüzde 18’ine tekabül etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN