TTB'den toplu hayvan itlafı açıklaması: Tartışmaları kaygıyla izliyoruz

TTB'den toplu hayvan itlafı açıklaması: Tartışmaları kaygıyla izliyoruz

Türk Tabipleri Birliği, sokak hayvanlarının "uyutulması"na yönelik kanun taslağı ve bu konudaki tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. TTB, toplu hayvan itlafı tartışmalarını endişeyle izlediklerini belirtti ve "Ülkemizde belli gruplarca kışkırtılan, evrensel hekimlik değerleri çerçevesinde asla kabul edilemez olan ve yeni ekolojik krizlerin kapısını aralayacak toplu hayvan itlafı gibi tartışmaları kaygıyla izliyoruz" denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından sokak hayvanlarının "uyutulması"na yönelik kanun taslağı ve bu konudaki tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.

TTB'den yapılan açıklamada, "Ülkemizde belli gruplarca kışkırtılan, evrensel hekimlik değerleri çerçevesinde asla kabul edilemez olan ve yeni ekolojik krizlerin kapısını aralayacak toplu hayvan itlafı gibi tartışmaları kaygıyla izliyoruz. Uygarlığın ilk zamanlarından beri birlikte yaşadığımız hayvanlar ile uyumlu, doğa ile bütünleşik bir yaşam mümkündür" denildi.

Açıklamada ayrıca, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklara ilişkin verilerin ayrıntılı bir şekilde paylaşılması gerektiği vurgulandı.

Hayvanların aşılarının yapılması ve üremelerinin kontrol edilmesi, sahiplenilmiş hayvanlara yönelik çip uygulamasındaki eksikliklerin giderilmesi, hayvanlara işkence uygulayanlara ve sahiplenilen hayvanları sokağa terk edenlere cezai müeyyideler uygulanması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, sağlık sistemi içinde veteriner hekimlik hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesi ve sağlık alanındaki kurumların koordine edilip desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN