TÜBİTAK burs başvurusu ne zaman? İşte TÜBİTAK bursu başvuru şartları

TÜBİTAK burs başvurusu ne zaman? İşte TÜBİTAK bursu başvuru şartları

TÜBİTAK burs başvuru tarihleri 25 Ekim-12 Kasım 2021 tarihleri arası olarak belirlendi. TÜBİTAK, 'STAR Burs Programı' kapsamında 1500 üniversite öğrencisine burs vereceğini açıkladı. Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden alınacak. İşte, TÜBİTAK bursu başvuru sayfası...

2021 TÜBİTAK burs başvurusu bu yıl ekim ayında yapılacak. Üniversite öğrencilerine burs verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "STAR burs programını, 1500 öğrenci için yeniden açıyoruz" ifadelerini kullandı. Yurt içinde başarılı öğrencilerin temel bilimlere yönelimini teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK bursu verilecek.

TÜBİTAK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre, burs programının başvuruları 25 Ekim-12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK tarafından Aziz Sancar adına ocak ayı sonunda doktora programının da başlayacağını bildirdi. Belirli şartları taşıyan üniversite öğrencileri için hayata geçirilen TÜBİTAK burs başvuruları 2021 yılı için 2. kez yapılacak.

TÜBİTAK BURSU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ekim ayında alınacak TÜBİTAK başvuruları e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak.

TÜBİTAK, Türkiye'nin genç ve başarılı beyinlerini desteklemeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25 bine girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, BİDEB 2205-Lisans Burs Programı'ndan aylık 4 bin TL'ye kadar burs almaya hak kazanıyor.

TÜBİTAK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ayrıca, söz konusu Program kapsamında bursiyer seçilip desteklenen öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmak ve hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla 'BİDEB 2248-Mentorluk Desteği Programı' kapsamında mentorluk desteği veriliyor. Mentorluk desteği, öğrencilerin kariyer hedefleri doğrultusunda bilimsel ve teknolojik yetkinliklerini geliştirmeleri amacıyla lisans eğitimlerinin sonuna kadar devam ediyor.

Desteklenen bursiyerlerimizin yararlanması için 'BİDEB 2237-A Bi̇li̇msel Eğitim Etkinlikleri Desteği̇ Programı' kapsamında robotik, yenilenebilir enerji, yapay zeka, etnobotanik, argümantasyon, gastronomi, hukuk, nükleer enerji gibi birçok alanda yüz yüze ya da çevrim içi eğitim programları düzenleniyor. 'BİDEB 2224 - Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı' kapsamında yurt içinde ya da yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılımları için destek sağlanıyor.

TÜBİTAK BURSU BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN