TÜED: En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye çıkarılmalı

TÜED: En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye çıkarılmalı

TÜED Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, emekliler olarak Ekim ayını beklediklerini belirterek hükümetin bir an önce acil tedbir alması yönünde çağrıda bulundu. Memurlara yapılan seyyanen zamma dikkat çeken Araz, "En düşük emekli aylığı 15 bin liraya çıkarılmalı' dedi.

Hükümetin yaptığı yüzde 25'lik zammın kök maaşa yansıması ve emeklilerin beklentilerine cevap vermemesi tepkilere neden oldu. Emeklilerin ara zam beklentileriyle ilgili konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, "Emekliler olarak gözümüzü Ekim ayına çevirdik. Ağır yaşam koşulları karşısında emeklilerimiz resmen sefilleri oynar duruma geldi. Hükümet’ten bir an önce acil tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 15 BİN TL'YE ÇIKARILMALI'

Memurlara yapılan seyyanen zammı hatırlatan Araz, "Ekim ayında yapılması beklenen düzenleme ile emekliye de memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam verilmeli. Ayrıca emeklinin taban aylığı olan 7 bin 500 lira yetersiz kaldı. En düşük emekli aylığı da 15 bin liraya çıkarılmalı. Emekli, dul ve yetimlerimiz her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlar altında adeta nefes alamaz hâle gelmiştir" ifadelerini kullandı.

haber-gorseli.jpg

'ACİL TEDBİRLERİN ALINMASI KAÇINILMAZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ekim ayında mecliste gerekenin yapılacağı yönündeki açıklamalarıyla büyük beklenti içine girdiklerini belirten Araz, "Ancak her geçen gün emeklilerimizin kayıplarının telafisi daha da zorlaşmaktadır. Alım gücümüz giderek erimekte, bir emekli aylığı, bir aylık ev kirasının yarısını bile ödeyemez hâle gelmektedir. Sağlık harcamalarına yetişemez hâle gelen emekli, dul ve yetimlerimiz artık sağlıklı beslenme sorunları da yaşamaktadır. Art arda gelen zamlar emeklinin soluğunu kesmiştir. Acil tedbirlerin alınması artık kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN