TÜİK belgelerinde ortaya çıktı: İsrail’in dikenli teli de Türkiye’den

TÜİK belgelerinde ortaya çıktı: İsrail’in dikenli teli de Türkiye’den

Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırım yapan İsrail’e ihracatı sürdürmesi tepki çekmeye devam ederken, Tel Aviv’e dikenli tel de satıldığı ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu Dış Ticaret İstatistiklerine göre, Türkiye, savaşın başladığı Ekim 2023’te Ocak 2024’te toplam 8 milyon liraya dikenli tel sattı. Satılan tellerin Mescid-i Aksa’yı Filistinlilere kapatmak için kullandığı belirtiliyor.

Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana 31 binden fazla sivili katlederek Gazze’de soykırım yapan İsrail’e ihracatı sürdürmesi tepki çekmeye devam ediyor. Muhalefet liderleri bir yandan soykırım devam ederken bir yandan gemilerle İsrail’le ticaretin yapılmasını utanç verici olarak niteliyor. ‘’Bu utancın sonlanması için gemilerle ticaret dursun’’ çağrısı yapıyor.

11.jpeg

İsrail’e ihracatın silah parçalarından çeliğe, gübreden askeri ekipmana kadar pek çok kalemi kapsadığı daha önce resmi belgelere yansımıştı. Hükümet ticaretin sonlanmasına ilişkin şimdiye kadar suskunluğunu koruyor. Hükümete yönelik tepkilerin sokak eylemine dönüştüğü bu günlerde Türkiye’nin İsrail’e dikenli tel de sattığı öğrenildi.

22.jpeg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Dış Ticaret İstatistiklerine göre, Türkiye, savaşın başladığı Ekim 2023’te Ocak 2024’te toplam 8 milyon liraya dikenli tel sattı. Satılan tellerin Mescid-i Aksa’yı Filistinlilere kapatmak için kullandığı belirtiliyor.

33.jpeg

Yapılan satışı ortaya çıkaran Gazeteci Metin Cihan, TRT Haber’in iki gün önce Mescid-i Aksa’nın çevresine dikenli tel örüldüğü haberine de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN