Tül gibi yaş böreklik yufka tarifi! Ustaların püf noktası buymuş

Tül gibi yaş böreklik yufka tarifi! Ustaların püf noktası buymuş

Evde yufka yapmak için bir deneme yapmaya ne dersiniz? Böreklerinizin yumuşak bir hamura sahip olmasını istiyorsanız, malzemelerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kendi yufkanızı yapmak için içerinizdeki yeteneği ortaya çıkarma zamanı geldi. İşte yaş böreklik yufka tarifi…!

En sevdiğiniz hamur işlerinin daha lezzetli olması için yufka hamuru seçimi önemlidir. Kağıt üzerinde yapımı kolay gibi görünse de, ince ve dayanıklı bir yufka yapmanın bazı püf noktaları vardır. Kendi ellerinizle doyurucu bir milföy böreği yapmak için size bu yöntemi sunuyoruz. Harika lezzetler sunan fırında yufka tarifine hazır mısınız? İşte yaş böreklik yufka tarifi…

Yufka hamurunu sac tavada veya tavada da pişirebilirsiniz. Hamuru açarken, kullanacağınız pişirme yöntemine göre boyutunu ayarlayabilirsiniz. Hamuru hazırlamadan önce pişirme kağıdınızı, oklavanızı ve tezgahınızı hazırlayın. Aşağıda belirtilen malzemeleri uygun boyuttaki bir kaseye koyun.

Yaş böreklik yufka tarifi için malzemeler:

• 5 su bardağı elenmiş un
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı ılık su

Un seçimi, börek yapım sürecini kolaylaştırır. Ne kadar çok un elerseniz, hamur o kadar yumuşak olur. Hamura eklenen su miktarı, kullanılan unun niteliğine bağlıdır.

Şimdi yoğurma zamanı! Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız, yüzeyi o kadar pürüzsüz olur ve yırtılma olasılığı o kadar az olur. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru bir saklama poşetine koyun ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru küçük parçalara ayırın. Milföy hamurunu tavada pişirirken, hamuru küçük parçalara ayırmak faydalı olacaktır. Bezeyi bıçakla kesip yuvarladıktan sonra ıslak bir bezin üzerine koyun ve 10-15 dakika daha dinlendirin. Bezeleri düzleştirin.

Dinlenen bezeyi hafifçe un serperek oklava kullanarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Fazla un kullanırsanız hamur kuruyabilir, bu yüzden dikkatli olun. Bezelerin tamamı açıldıktan sonra tekrar nemli bir bezin içinde 10 dakika kadar bekletin.

Artık hamuru açmanın zamanı geldi. Açmak istediğiniz hamur miktarını yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Hamurun arasına sıvı yağ sürüp üzerine elenmiş un serpip hamurun birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Hamuru ikinci bir pişirme kağıdıyla örtün. Hamuru biraz uzatmak için kağıdı oklava ile bastırın. Ardından hamuru merdane yardımıyla açmaya başlayabilirsiniz. Alttaki hamurun yönünü değiştirmek için oklavayı dengeli bir şekilde ileri geri hareket ettirin. Bu şekilde hamuru eşit ve düzgün bir şekilde yayabilirsiniz.

Pişirme işlemine geçin. Hamuru pişirme kağıdı serili bir kalıba dökün ve her 15 saniyede bir çevirerek yaklaşık 1 dakika pişirin. Pişen yufka hamurunu soğumadan ayırmak daha kolay olacaktır. Hamuru bir kase suya koyarak 3-4 dakika kurumasını bekleyin. Taze pişmiş yufka hamuru hemen kullanılabilir veya birkaç ay boyunca dondurucuda saklanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN