Tülay Hatimoğlları'ndan Akşener'e yanıt: Onlar sırtlarını 90’ların karanlık dönemine dayamış, biz ise halkımıza dayadık

Tülay Hatimoğlları'ndan Akşener'e yanıt: Onlar sırtlarını 90’ların karanlık dönemine dayamış, biz ise halkımıza dayadık

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, düzenlediği basın toplantısında şehit cenazelerinin ardından sürekli hedef haline getirildiklerini belirtti. Hatimoğulları, Akşener'in "Adı sürekli olarak değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde siyasi meşruiyeti yoktur!" sözlerine yanıt verdi. Hatimoğulları, "Onlar sırtlarını 90'lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Asker cenazeleri üzerinden partisinin hedef haline getirildiğini belirten Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yanıt verdi.

'BİRİLERİ İKTİDARINI KORUMAK İÇİN ÇATIŞMALARI KORUYOR'

Hatimoğulları'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İktidar, asker cenazelerini bile kendisinin bu ülkeyi nasıl yönettiğinin sorgulanmasını engellemek üzerine kullanacak kadar vicdansızca davrandı. Çatışmalarda yaşamını yitiren her gencin acısını yüreklerimizde hissettik.

Çatışmaların derinleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. 40 yıldır bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor, birileri iktidarını korumak için bu çatışmaları körüklüyor. Biz herkesi barış için çalışmaya davet ediyoruz.

'KARŞINIZDA HALKINI ÜÇ KURUŞA SATACAK PARTİ YOK'

Bahçeli ve diğerleri, bizleri karanlık odakların hedefleri haline getiren konuşmalar sıraladı. Sizin karşınızda dolandırıcılar, halkını üç kuruşa satacak sizin gibi insanlar yok. Sizin karşınızda bu laflardan korkacak cesaret yoksunu bir parti yok.

'KATLEDİLDİK, TEHDİT EDİLDİK, İŞKENCE GÖRDÜK, HAPSEDİLDİK...'

Şeref ve onurdan payesini almayanlara pabuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz. Bahçeli’nin konuşmalarından nefret ve küfrü çıkarsanız yazacak bir şey bulamazsınız.

Bizler çok katledildik, çok tehdit edildik, işkence gördük, çok hapsedildik. Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için çok çaba sarf ettik, bugünlere geldik. Bizi Meclis'e leylekler getirmedi, halk taşıdı. Halkı kin ve nefrete teşvik eden Bahçeli'nin dilinin tarihin en kirli çöp sepetinde yer alacağından hiç kuşkumuz yok.

'SINIRIMIZ DÜNYANIN EN GÜVENSİZ SINIR HALİNE GELDİ'

Irak'ın kuzeyinde, karın buzun ortasında naylon çadırlarda savaşa gönderilen yoksul halkın çocukları. Savaş kararını verenlerin yakınları askere gitmiyor. Kerpiç evlerde oturan halkın çocukları sınır ötesine gönderiliyor. Biz parti olarak sınır ötesi harekatların durdurulmasını istedik. Güvenlik dedikçe sınırımız dünyanın en güvensiz sınırı haline getirildi.

'ONURLU OLMAK, EŞİT YURTTAŞLIK TALEP ETMEKTİR'

Şerefli olmak yoksul halkın gencecik evlatlarının ölümünü seyretmek midir yoksa ölümlerini engelleyecek politikaları geliştirmek midir? Onurlu olmak, Türkün, Kürdün, Alevinin özgürce eşit yurttaşlık içinde yaşamalarını talep etmektir. Bahçeli oturacak, kendini şeref testinden geçirecek.

Kürde 'Kürt değilim' dedirtmek için 40 yıldır işkence uyguladınız. Kimseyi kimliğinden, dilinden koparamayız. Buna kimsenin ne hakkı ne haddi vardir. Herkes Kürt sorununun çözümü için projesini ortaya koymalıdır. Barışın kaybedeni olmaz. Bizler bu sorunun Meclis zemininde çözümü için her türlü sorumluluğu almaya hazırız."

AKŞENER'E YANIT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün partisinin grup toplantısında DEM Parti hakkında söylediklerine de yanıt veren Hatimoğulları, şöyle konuştu:

"Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Bizler üzerindeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesinler. Onlar sırtlarını 90'lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık. Umarız ki muhalefetin diğer kesimlerinin aklı başına gelir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN