Tüm ortaokul ve liselerde başlıyor! Ülke genelinde ilk kez uygulanacak: Öğrenciler ve veliler bu tarihe dikkat

Tüm ortaokul ve liselerde başlıyor! Ülke genelinde ilk kez uygulanacak: Öğrenciler ve veliler bu tarihe dikkat

Tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin dikkatine! Ülke genelinde ilk kez uygulamaya konulacak! Öğrenciler ve veliler bu tarihe dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan bir karar doğrultusunda, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık'ta ülke genelinde ortak yazılı sınavlar düzenlenecek. Bu sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde gerçekleşecek.

Bakanlık, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9. sınıfların Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin ikinci yazılı sınavlarını "ülke genelinde ortak yazılı sınav" olarak düzenleme kararı almıştı.

ORTAK SINAVLAR YARIN BAŞLIYOR

ortak-sinav-tarihleri.webp

Sınavlar, ülke genelindeki ilk ortak yazılı sınavlar olup, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ise 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Sorular, Bakanlık tarafından hazırlanacak ve sınav günü okullara teslim edilecek. Sınav, okul tarafından uygulanacak ve sonrasında öğrenci cevap kağıtları il ölçme değerlendirme merkezlerine gönderilecek.

Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, ülke, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanacak. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, soruların ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları esas alınarak hazırlanacağını belirtti.

Ülke veya il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak ve öğrencilerin değerlendirilmesinde kullanılacak. Ancak öğrenci sıralamaları, okullar arası karşılaştırmalı veri çıkarılmayacak.

KATILAMAYAN ÖĞRENCİLER MAZERET SINAVINA GİRECEK

ortak-sinav-ne-zaman.webp​​​​​​​

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları düzenlenecek. Bu sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yürütülecek ve okulda öğretmenler tarafından uygulanacak. Ortak sınavlar, ölçme değerlendirme ilkelerine göre ve kazanımları ölçen sorulardan oluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN