Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! 1 Mayıs'a dikkat! Dikkatsiz davrananın başı fena halde yanacak!

Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! 1 Mayıs'a dikkat! Dikkatsiz davrananın başı fena halde yanacak!

Araç sahiplerine ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Trafik Sigorta Primleri için yeni uygulama 1 Mayıs'ta yürürlüğe giriyor. Sürücüler %50 indirim hakkından yararlanabilirken dikkate almayanlar ise %200 zamlarla karşı karşıya kalacak. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

Sürücüler için yeni açıklamalar peş peşe gelirken bu kez de Trafik Sigorta Primleri gündemde yer aldı. Yeni uygulama kapsamında primlerde değişiklik yapılacağı belirtilirken şirket araçları için de önemli açıklamalar geldi. Trafik sigorta primleri kapsamında sürücüler %50 indirim hakkından yararlanabilecek. Uyarıları dikkate almayanlar ise %200 zam karşısında pişman olacak. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

DİKKATLİ SÜRÜCÜLERE %50 İNDİRİM

1 Mayıs 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni trafik sigorta uygulaması kapsamında sürücülerde detayları merak ediyor. Önemli değişiklikler yapılacağı belirtirken kaza yapmayan sürücülerin en üst basamağında yer alacağı ve poliçelerin de %50 indirim hakkından yararlanabileceği belirtildi. Kazaya karışan sürücüler ise ödemelerini % 200 zam ile yapacak. Hiç kaza yapmayan sürücüler trafik sigorta primleri için 3.000 TL öderken kaza yapan sürücüler ise 17.000 TL ödeyecek.

arac-kazasi.jpg

MAYISTA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Trafik sigorta primleri kapsamında yeni düzenleme 1 Mayıs 2023 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeni uygulamadan kaza yapmayan sürücüler %50 indirim Hakkı elde ederken kaza yapan sürücüler ise %200 zam ile ödeme yapacak. Şirket araçları ve şahsi araçlar arasında da prim farklılıkları olacak. Riskli sürücüler 0. basamakta yer alırken sigorta poliçelerine da %200 zam uygulanacak. Bunun yanı sıra sigorta şirketleri Mayıs ayında bir kez %5 oranında zam uygulayabilecek. Daha sonraki aylarda ise %2 oranında zam yapma hakkına sahip olacaklar. Yeni uygulama ile birlikte sürücülerin de daha dikkatli araç kullanımının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN