Tunç Soyer’den CHP’ye sitem: Bir teşekkürü çok görenlere...

Tunç Soyer’den CHP’ye sitem: Bir teşekkürü çok görenlere...

İzmir'de, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de aday belirleme süreciyle ilgili sitem dolu açıklamalar yaptı. Soyer "devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Canları sağolsun" dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu. CHP'den yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partiye sitemde bulundu. “Değişim sloganının altı boşaltılarak umutlar sönümlendi” diyen Soyer'in "devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Canları sağolsun" ifadeleri dikkat çekti.

Soyer, “Bu şehir, onlarca yıldır parti-devlet anlayışıyla üvey evlat yerine kondu. Yine de hak bildiği yolda, demokrasinin yolunda yürümekten asla vazgeçmedi. İzmir tüm baskılara rağmen, evrensel değerlerin ülkemiz siyasetindeki en güçlü savunucusu olan CHP'ye destek vermeyi sürdürdü. Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıktı. İşte bu nedenle CHP ve İzmir arasındaki güçlü ilişki bir tesadüf değildir. Fakat ne yazık ki bugün, değişim sloganın altının boşaltılarak, hedefinden koparıldığını ve umutların sönümlendiğini üzülerek görüyoruz” diye konuştu.

Soyer, 287 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdiklerini söylediği Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’nda beş yılda yaptıkları projelere de yer verdi. Soyer, “Diliyorum ki benden sonraki belediye başkanları, bütçesi hazır, izinleri alınmış ve büyük kısmı başlamış olan yatırımları layıkıyla tamamlar” dedi.

'VATANDAŞLARIN TALEPLERİ YOL GÖSTERİCİDİR'

Daha önce de aday gösterilmemesiyle ilgili CHP Genel Merkezi’ne parti tabanının görüşünü dikkate almadıkları eleştirisini yönelten Soyer, “Oysa bir parti-devlete karşı mücadele ediyorsanız veya bir parti sandıktan aldığı gücü suistimal edip devleti ele geçiriyorsa, umuda çok ihtiyaç vardır ve o umudun tek gerçek öznesi halk olmalıdır. Vatandaşın talepleri tek ve en gerçek yol göstericidir. Göreceksiniz, hep birlikte o umudu yeniden yeşertip, asırlık Cumhuriyet mirasımızı daha ileriye taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını, onun devrimlerinin, faziletlerinin kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini daha da yücelteceğiz” dedi.

'BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRENLERE SİTEM EDİYORUM'

Başkan Soyer, İzmir için emeklerinin görmezden gelindiğini söyledi. Soyer, “Aşığı olduğum bu güzel şehrin güzel insanları, elbette bu kadar emeğe partinizden ve yoldaşlarınızdan bir takdir beklersiniz. İzmir CHP İl Kongresi’nde kapalı oylamada, 522 delegenin 508’inin oyuyla en yüksek örgüt desteğini alana, başarılarıyla uluslararası alanda en yüksek makama getirilene, anketlerde birinci çıkana, bu kadar çabaya, devrim niteliğindeki onlarca esere bir teşekkürü çok görenlere buradan sitem ediyorum. Canları sağolsun” ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA SATHIMIZ TÜM VATAN'

Soyer açıklamasına şu sözlerle son verdi

“Bu memleket için, İzmir için son nefesime kadar hizmet edeceğim. Bunu, kimsenin ekmeğine yağ sürmeden, bu toprakları rant çetelerine peşkeş çekmeden yapmaya devam edeceğim. Unutmasınlar, ben uzun mesafe koşucusuyum. Bu ülkede demokrasinin neferi olmayı sürdüreceğim. Bir nefer olarak birlikte başlattığımız tüm projelerin de takipçisi olacağım. Şunu çok iyi bilsinler; bugüne kadarki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi, bundan sonra sathımız tüm vatandır”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN