Turistler akın akın o ilçeye gidiyor! Bodrum, Antalya dönemi bitti… çok ucuz

Turistler akın akın o ilçeye gidiyor! Bodrum, Antalya dönemi bitti… çok ucuz

Burası ne Antalya, ne Bodrum, ne de İzmir! Bu yazlık kentlerin modası artık geçti! Burası turistlerin yeni gözdesi... Akın akın o ilçeye gidiyorlar! Üstelik çok ucuz...

Burası ne Antalya, ne Bodrum, ne de İzmir! Yaz mevsiminin vazgeçilmez tatil rotaları artık geride kaldı. Şimdi turistlerin gözdesi bambaşka bir ilçe... O bölgeye yoğun bir ilgi var! Üstelik oldukça ucuz...

MERSİN'İN MUT İLÇESİNDE YER ALIYOR

rwe.jpg

Türkiye'nin özel doğal güzelliklerinden biri olan Yerköprü Şelalesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 110 "tabiat anıtı"ndan biri olarak tescillendi. Bu eşsiz güzellik Mut ilçe merkezinin 35 kilometre uzağında yer almakta ve tabiat parkı statüsü ile koruma altında bulunuyor.

Park içerisindeki yürüyüş parkuru, köprüler, merdivenler, dinlenme alanları ve seyir terasları, ziyaretçilere farklı bir gezi deneyimi sunuyor. Özellikle sıcak havalarda yeşilliklerle çevrili vadideki şelale, yerli ve yabancı turistlerin favori duraklarından biri haline geldi.

YERKÖPRÜ ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

111751060-aa-20230811-31894330-31894322-mersininsaklicennetiyerkopruselalesi.jpg

Yerköprü Şelalesi, Mersin ilinde Mut - Ermenek yolunda bulunuyor. Mersin merkezine ulaşım 2,5 saat sürüyor. Şelale, 30 metre yükseklikten akan suların oluşturduğu 200 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve tabanı 10-15 metre derinliğinde bir alanı kaplıyor.

Toplu taşıma araçlarıyla Yerköprü Şelalesi'ne ulaşmak ne yazık ki mümkün değil. Özel araçla gitmek isteyenler için ise Mut'tan Ermenek istikametine giderek Evren köyüne doğru gidilir. Tabelaların yardımıyla 9 kilometrelik bir yolun ardından yaklaşık 600 metrelik bir yürüyüş yolu ile şelaleye ulaşılıyor.

GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR

Yerköprü Şelalesi'ne giriş ücreti ise oldukça uygundur. Araç girişi 50 TL, yaya girişi ise 20 TL olarak hizmete sunuluyor. Ziyaret saatleri 08:00-20:00 arası olarak belirlenmiştir.

ŞELALEDE YÜZÜLEBİLİYOR MU?

Yerköprü Şelalesi'nde yüzme yasaktır. Suyun derin ve akıntılı olması nedeniyle yüzme tehlikeli bir aktivitedir. Bu nedenle ziyaretçilerin suya girmesi yasaklanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN