Turizmcilerin etekleri zil çalacak! İlçenin 7 katı kadar turist geliyor: Orası yılbaşı öncesi ziyaretçi akına uğradı

Turizmcilerin etekleri zil çalacak! İlçenin 7 katı kadar turist geliyor: Orası yılbaşı öncesi ziyaretçi akına uğradı

O ildeki turizmcilerin etekleri zil çalacak! Nüfus sayısı her geçen sene artıyor! İlçe nüfusunun 7 katı kadar turist ağırlanıyor! Her sene yılbaşı öncesi ziyaretçi akınına uğruyor! Dünyanın dört bir yanından akın akın geliyorlar....

Türkiye'nin turizm cenneti Demre ilçesi, 6 önemli ören yeri ve müzesiyle, yıl boyunca iç turistlerin ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolaos'un doğduğu, yaşadığı ve gömüldüğü bu tarihi bölge, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Demre ilçesi, Patara, Ksanthos, Simena, Myra ören yerleri, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Andriake ve Likya müzeleri ile turistlerin gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Aziz Nikolaos'un milattan sonra 300 yılında Demre ilçesi Patara bölgesinde dünyaya geldiği ve bu bölgede psikoposluk yaptığı, Myra'da ise yaşamını yitirdiği kabul ediliyor.

BU SENE 232 BİN TURSİT AĞIRLADI

Myra Antik Kenti Nerede? Myra Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir? Myra Tarihi Ve Özellikleri... - Seyahat Haberleri

Her yıl 6 Aralık'ta, Hristiyanlar dünyanın dört bir yanından Demre'ye gelerek Aziz Nikolaos'un kilisesini ziyaret edip, mezarı başında ayin düzenliyor. 2022 yılında 235,126 turistin Noel Baba'nın mezarını görmek için Demre'yi ziyaret ettiği belirlendi. 2023 yılının kasım ayına kadar ise bu sayı 232,478'e ulaştı. Demre'nin nüfusunun 7 katı turist, Aziz Nikolaos'un izini sürmek ve kilisesini ziyaret etmek için bu tarihi bölgeye akın ediyor.

SAYININ DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

Tarihimizi çalanlara 1 milyon imzayla uyarı - Yaşam Haberleri

Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, turist ilgisiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Noel Baba'ya özellikle çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Onlara hediye vereceğini düşünüyor. Kilisede ayinler düzenleniyor. Dünyanın birçok yerinden gelen Hristiyanlar, hac vazifesi için kiliseyi ziyaret ediyor. Bizler de kültürel varlığımız olan bu kiliseyi en iyi şekilde korumayı amaçlıyoruz" dedi.

Aziz Nikolaos'un mezarını ziyaret etmek için gelen turist sayısının geçen yıla göre arttığını belirten Başkan Cengiz, "Geçen yıl 235 bin civarıydı. Bu yıl kasım ayına kadar 232 bin oldu. Daha yıl bitmedi, geçen yılki sayının üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Demre'nin tarihi mirasları arasında yer alan Noel Baba Kilisesi, milattan sonra 5. yüzyılda başlayan ve 11. yüzyılda tamamlanan bir yapı olarak dünya mirası geçici listesinde bulunuyor. Kilise duvarları, Aziz Nikolaos'un gerçekleştirdiğine inanılan mucizeler resmedilmiş. Kilisenin içinde, Roma Dönemi'ne ait olduğuna inanılan Aziz Nikolaos'a ait olduğu düşünülen bir lahit ve Antalya Müzesi'nde sergilenen kemikler de ziyaretçilere sunulan tarihi detaylar arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN