Türk Dünyasının Anneler Günü, İstanbul’da coşkuyla kutlandı

Türk Dünyasının Anneler Günü, İstanbul’da coşkuyla kutlandı

Türk Dünyası Kadınlar Birliği ve diğer Türk dernekleri, Anneler Günü'nü Türk Ocağı'nda özel bir etkinlikle kutladı.

Türk Dünyası'nın kadınları, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği ve çeşitli Türk Dünyası dernek ve birlikleriyle İstanbul Türk Ocağı’nda bir araya gelerek "Anneler Günü"nü kutladı. Program, iki bölümden oluşan ilgi çekici etkinliklerle dolu bir gün yaşattı.

1kapak.jpg

İlk bölümde, "Kut'lu Umay'dan Kut'lu Analara" başlıklı gösteri sergilendi. Bu bölümde, Türk Dünyasının koruyucusu olarak bilinen Umay Ana’nın Türk kültüründeki yeri anlatıldı. Ardından, Türk Dünyasının önde gelen liderlerinin anneleri anılarak yad edildi. Programın sonunda, birlik üyeleri, Birliğin kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel’e Anneler Günü’ne özel bir hediye takdim etti.

"SAVAŞ VE GÖÇ'TE KADIN OLMAK"

Programın ikinci bölümünde "Savaş ve Göç'te Kadın Olmak" teması işlendi. Kırım Tatar Meclisi üyesi Gülnara Bekirova ve Ahıska Türkleri Birliği’nden Refika Muhammetgil konuşmalarında savaşın ve göçün kadınlar üzerindeki etkilerini vurguladı. Azerbaycan'dan Seide Ömer, Doğu Türkistan’dan Zilale Ömer Hanım ve Özbekistan’dan Umida Gapirova ise "anne" temalı şiirlerini okudular. Konuşmacılara teşekkür belgeleri sunulmasının ardından katılımcılar sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

1kapak-001.jpg

Programın sonunda misafirlere Özbek pilavı ve Kırgızistan’dan özel getirilen Kayın Ağacı suyu ikram edildi. Bu etkinlik, Türk Dünyası'nın kadınlarının birlik ve beraberliğini yansıtırken, Anneler Günü'nü kutlamanın sevincini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN