'Türk Escobar'ın mal varlığına tedbir: Yeni ayrıntılar ortaya çıktı

'Türk Escobar'ın mal varlığına tedbir: Yeni ayrıntılar ortaya çıktı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen "Kafes 44" operasyonunda "Türk Escobar"ı olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Çetinkaya'nın yaklaşık 20 milyar TL değerindeki mal varlığına tedbir konulduğu açıklandı. Ele geçirilenler arasında 37 ton uyuşturucu, çok sayıda silah ve altın setler var.

'Türk Escobar'a operasyonda ele geçirilenler basın mensuplarına sergilendi. Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

pppoooo.jpg

Örgütün lideri Ürfi Çetinkaya'nın uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak ve suçtan elde edilen kara parayı aklamak suçları ile aranan bir suç örgütü elebaşı olduğu belirlendi.

1-011.jpg

Operasyonda oğlu Rüstem Çetinkaya'nın da aralarında olduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

yyyyyyyyyyy.jpg

Operasyonlarda 20 milyar TL değerinde mal varlığına tedbir konuldu.

2-003.jpg

Ele geçirilenler arasında 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, 1 tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı ve 7 adet kiralık kasa yer alıyor. Adreslerde ele geçirilen altın, silah ve paralar da emniyette sergilendi.

333.jpg

Operasyon, Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonlarından biri olarak nitelendiriliyor. UYuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarıyla mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendirilen operasyon "Türk Escobar" olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın suç şebekesine büyük darbe vurdu.

45.jpg

tttt.jpg

ssss.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN