TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’dan kritik açıklama! Asgari ücret zammı için tarih belli oldu

TÜRK-İŞ  Başkanı Ergün Atalay’dan kritik açıklama! Asgari ücret zammı için tarih belli oldu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, Manavgat'ta düzenlenen basın buluşmasına katıldı. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayicileri İşçileri Sendikası tarafından düzenlenen toplantılarda önemli açıklamalarda bulunan Atalay, asgari ücret sorularına yanıt verdi.

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayicileri İşçileri Sendikası’nın düzenlediği 7.basın buluşmasına katılan Ergün Atalay asgari ücret hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. Asgari ücret hakkında hiç konuşmadığını ifade eden Atalay, siyasilerin üç aydır asgari ücret konuştuğunu ve bu durumun onlarla ilgisi olmadığını aktardı. Asgari ücret hakkında ilgili olan kurumun işveren sendikası olduğunun altını çizen Atalay, bu konuda yetkili olan kişilerin kendileri olduğu vurguladı.Ergün Atalay asgari ücret tutarının açıklanacağı tarihi işaret etti.

ERGÜN ATALAY AÇIKLADI

Asgari ücret zammı hakkında açıklamalarda bulunan Ergün Atalay, maaşa 5 ay kala umut mu satayım?emek mi satayım? ifadelerini dile getirdi. 1 Ocak'ta uygulanacak olan zamların Şubat ayında alınacağını aktaran Atalay, bu durumu neden Ağustos'tan itibaren konuşmaya başlayım şeklinde konuştu. Atalay, “Bundan evvel haziran başında da aynıydı. Başladılar şubat ayında konuşmaya. Şimdi gene başlıyorlar üç aydır konuşmaya.”ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı

TARİH VERİLDİ

Zamanı gelmeden konu hakkında bir şey söylemeyeceğinin altını çizen Atalay, “Umut mu satayım, emek mi satayım millete, olmayacak şeye niye konuşayım ki. Yani olacak bir iş olduğu zaman siz de biliyorsunuz, kamuoyu da biliyor.” dedi. Gitmem gereken yerde giderim diye Ergün Atalay, söylemem gereken şeyleri de söylerim şeklinde konuştu. Türk İş Başkanı söyler ve yerine getirir ifadelerini dile getiren Atalay, yerine getiremeyeceğin sözü söylemeyeceğinin de altını çizdi. Aralık ayına yakın asgari ücret için oturup konuşuruz diyen Atakay, gerekini söyler ve yanında kapı gibi dururuz ifadelerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN