Türk mutfağının baş tacına yüzde 80 zam! Taneyle alacağız: Artık zengin yiyeceği

Türk mutfağının baş tacına yüzde 80 zam! Taneyle alacağız: Artık zengin yiyeceği

Son günlerde yapılan zamlar Türk mutfağının baş tacına da vurdu! Evlerin vazgeçilmezine tamı tamına yüzde 80 zam yapıldı. Almak neredeyse imkansız hale geldi artık taneyle alacağız. O artık bir zengin yiyeceği oldu.

Özellikle de son dönemlerde zam furyası yaşanmaya başladı. Hangi alana kafamızı çevirirsek çevirelim yeni zamlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Bu kez de Türk mutfağının vazgeçilmez baş tacına zam geldi. Çok kısa bir süre içinde yüzde 80 zamlanınca artık kimsenin eli varmaz oldu. Artık sadece zenginlerin alabileceği seviyeye geldi.

SADECE 2 AYDA YÜZDE 80 ZAM

Küresel ısınmanın etkilediği mevsim değişikliği neredeyse tüm dünyada kuraklığa neden oldu. Bu kuraklık sonucunda da küresel zeytinyağı üretiminde resmen yüzde 20 düşüş meydana geldi. Dolayısıyla stoklar azalınca fiyatlarda inanılmaz artışlar yaşandı.

zeytinyagi.jpg

Yapılan analizler kapsamında 1 kilo zeytinyağının son bir hafta içinde toptan fiyatı yüzde 9,75 artış göstererek 9 dolara çıktı. Türk parası ile şuan ki kur kapsamında 240 lira oldu. Ülkemizde ise son iki ay içinde Zeytinyağına tam yüzde 80 zam geldi.

TÜRKİYE’DE AVRUPA’NIN 2 KATI ARTIŞ

Ülkemizde yaşanan fiyat artışı resmen Avrupa’yı ikiye katlamış durumda. Marketlerden toplanan verilere göre 1 yıl içinde zeytinyağı fiyatlarında yüzde 250’ye yakın artış yaşandı. Özellikle de en çok zammın geldiği temmuz ayının başından bu yana bazı markalar yüzde 80 zam yaptı.

ÖNÜMÜZDEKİ HASAT DÖNEMİ ZAM FURYASI

Güney Avrupa ülkelerini de vuran kuraklık en çok İspanya’yı etkilerken o ülkelerde de zeytinyağı fiyatları rekor kırdı. Geçtiğimiz yılın eylül ayında zeytinyağının kilosu 4 doların üzerine çıktı. En büyük zeytinyağı üreticilerinden biri olan İspanya dışında İtalya ve Portekiz’de de yüzde 125 artış gözlemlendi. Öte yandan yeni hasat döneminde de çok yüksek zamlar bekleniyor.

İŞTE BAZI ZAM ORANLARI:

1-006.jpg2-005.jpg3-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN