Türk sanatçıya ABD'de korkunç saldırı: Tanımadığı bir kişi metro raylarına itti

Türk sanatçıya ABD'de korkunç saldırı: Tanımadığı bir kişi metro raylarına itti

ABD'de işe gitmek için sabah saatlerinde metroya binen ödüllü Türk sanatçı Emine Yılmaz Özsoy, metrodan inen bir şahıs tarafından başından tutulup hareket halindeki metroya itildi. Ağır yaralanan genç kadının ailesi tedavi masrafları için Gofundme üzerinden kampanya başlattı.

ABD'nin New York kentinde meydana gelen korkunç olayda, geçtiğimiz pazar günü işe gitmek için 06.05 sıralarında metroya binen ödüllü illüstratör Emine Yılmaz Özsoy, indiği istasyonda aynı metrodan inen bir şahıs tarafından başından tutulup hareket halindeki metroya doğru itildi.

Özsoy, vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Genç kadın tedavi altına alınırken olay yerinden kaçan ve Salı günü New York Polis Departmanı tarafından gözaltına alınan saldırgan ise daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

SALDIRININ NEDENİ BİLİNMİYOR

Kimliği Kamal Semrade olarak açıklanan saldırganın New York Ceza Mahkemesi'nde ikinci derece cinayete teşebbüs ve farklı suçlamalarla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Savcılıktan yapılan açıklamada saldırının nedeninin bilinmediği belirtildi.

ABD medyasına konuşan görgü tanığı Nancy Marrero, "Sadece onun (Emine Yılmaz Özsoy’un) yanında, sol tarafında yürüdüğünü ve avuç içleri açık halde hareket halindeyken kafasını tutup metroya doğru ittiğini gördüm" ifadelerini kullandı. Marrero, Özsoy'un yerde yattığı sırada kolunu hissedemediğini söylediğini aktardı.

TEDAVİSİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Eşi Ferdi Özsoy, sanatçının omurgasında kırıklar, kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaranmalar olduğunu, Weill Cornell Tıp Merkezi'nde zor bir ameliyat geçirdiğini, uzun bir iyileşme sürecinin olacağını ifade etti.

Özsoy, "Hayatı, bu şiddet eyleminden derinden etkilendi. Maalesef hareket kabiliyetinin ve günlük hayatının büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor. Ama elbette inancımız ve umudumuz asla bitmiyor. O genç, güçlü bir kadın ve savaşçı" dedi.

CNN Türk'ün haberine göre Ferdi Özsoy, eşinin tedavi masrafları için Gofundme üzerinden kampanya başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN