Türkiye, 46 gündür bunu bekliyordu! El Nino'nun cefası gitti sefası geldi: Bardaktan boşalırcasına yağacak...

Türkiye, 46 gündür bunu bekliyordu! El Nino'nun cefası gitti sefası geldi: Bardaktan boşalırcasına yağacak...

Türkiye'de yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle yaz mevsimi başından itibaren beklenen yağışlar müjdelendi. Yaz başlarında aşırı sıcak nedeniyle baş gösteren kuraklık nihayet sona eriyor. Tüm Türkiye'nin uzun zamandır beklediği an nihayet geldi. Uzmanlara göre bol yağışlı günler bizleri bekliyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaz mevsimi başından itibaren etkili olan sıcaklıklar sonunda düşmeye başladı. Uzman isimler tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda 46 gündür beklenen an nihayet geldi. Yeni bir döneme giren Türkiye ile birlikte bardaktan boşalırcasına yağmur bekleniyor.

EL NİNO BELASI NİHAYET GİTTİ

Yaz başlarında ülkemizde etkisini gösteren El Nino ile birlikte Afrika'dan ve Arap yarımadasından birçok sıcak hava dalgası ülkemize giriş yaptı. Sıcak hava dalgaları arasında en etkili olanları Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarının ülkemizde olumsuz etkisi oldu. Beraberinde kuraklık gibi tehlikeleri getiren sıcak hava dalgaları, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkmasını sağladı.

Peş peşe gelen rekor sıcaklıkların yanı sıra barajlardaki su seviyeleri büyük oranda azaldı. Fakat meteoroloji uzmanları ve kaynaklarından gelen paylaşımlara göre 46 günün sonunda beklenen yağışlar geliyor. Avrupa ve Türkiye'de etkili olacak yağışları Kerem Ökten, X hesabı üzerinden paylaştı.

1594338.webp

46 GÜNLÜK MÜJDE

Sosyal medya üzerinden sık sık paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten, 46 günlük müjdeyi paylaştı. Yaz mevsiminde çok az yağışın olmasıyla birlikte uzmanlardan uyarılar gelirken kuraklık sorunu kritik seviyeye ulaşmıştı.

El Nino'nun etkisini görmezden gelmeyerek açıklamalarda bulunan Kerem Ökten, Avrupa ve Türkiye'de bol yağışlı bir döneme girildiğini ifade ederek, "Eylül'de Avrupa güzel yağış alacak. Bizde de Türkiye'nin kuzeyi. Ekim'de Tüm Türkiye yağışlara doymaya başlayacak. Kasım ve tüm Kış bol yağışlı olacağız. El Nino'nun cefasını çektik. Artık sefası..." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN