Türkiye için felaket için değil başka bir şey için güzel haber verildi! Makus talihimizi Kasım'da yendik

Türkiye için felaket için değil başka bir şey için güzel haber verildi! Makus talihimizi Kasım'da yendik

Türkiye'nin gündeminde yer alan felaket, kasım ayında son buldu. Makus talihini kasım ayında yenerek, kış mevsimine güzel bir geçiş yaptık. Güne güzel haberle uyanan Türkiye, yaz boyunca etkisini gösteren felaketi yakasından silkeledi. İşte güzel habere dair tüm detaylar...

HABER: BURAK ÖZTOPRAK

Yaz mevsiminden itibaren etkisini gösteren yüksek sıcaklık felaketi de beraberinde getirdi. Sonbahar mevsiminde yakamızdan düşmeyen felaket, kış mevsimiyle beraber paylaşılan verilere göre etkisini kaybetti.

KASIM'DA TALİHİNİ YENDİ

Yıl sonunda felaket için değil başka bir şey için güzel haber verildi. Yaklaşık olarak 6 aydır beklenen müjdeli haber geldi. Yaz mevsimi boyunca yüksek sıcaklığın etkisinde kalan Türkiye'de kuraklık hat safhaya ulaşmıştı. Sonbahar mevsiminde yağışlar beklentiyi karşılamazken kasım ayıyla beraber Türkiye makus talihini yenmeyi başardı.

FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Aralık ayının ortasında paylaşılan haritalarla birlikte, kasım ayındaki yağışlar makus talihimizi değiştirdi. Kuraklıkların son bulduğu günlerde güzel haber paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılanlara göre, kasım ayında paylaşılan kuraklık haritaları haberimizin devamında yer alıyor.

Yaz boyunca yüksek sıcaklıklar barajları kuruma noktasına taşırken, sonbaharda da etki devam etmişti. Eylül - Ekim ayında kuraklık riski alarm verirken, kasım ayında gerçekleşen yağışlar kuraklık sorununu çözdü.

İŞTE KURAKLIK HARİTALARI

gbd6ckcxoaad4ws.jpg

gbd6ckww0aacbfp.jpg

gbd6ckbw4aaz-yh.jpg

gbd6ckuw8aa-ziv.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN