Türkiye ile Kamboçya arasında yeni anlaşma

Türkiye ile Kamboçya arasında yeni anlaşma

Türkiye ile Kamboçya arasında "Medya ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kamboçya Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chenda Sophea ve beraberindeki heyet ile İletişim Başkanlığında bir araya geldi. Altun, heyetler arası görüşmede Sok Chenda Sophea'yı ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasında ivme kazanan ilişkilere büyük önem verdiklerini vurgulayan Altun, karşılıklı ziyaretler ve bu ziyaretler esnasında imzalanan anlaşmaları ilişkilerinin derinleşmesi ve yeni boyutlar kazanması yolunda önemli adımlar olarak gördüklerini söyledi.

Altun, Türkiye ile Kamboçya arasındaki dostluğun, iletişim ve medya alanındaki anlaşmalara da yansıdığını belirterek, "Bu kapsamda Kamboçya Resmi Haber Ajansı ile Anadolu Ajansı (AA) arasında şubat ayında kurulan işbirliğini önemsiyoruz. Medya ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ile de ülkelerimiz arasında dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesini, medya ve iletişim alanlarında işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Altun, medya ve iletişim alanında yapılan işbirliğinin iki ülke ilişkilerine; ticaretten yatırıma, kültürden turizme kadar her alana olumlu yansıyacağını düşündüklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN