Türkiye ramazan ayında en çok bu yemekleri tercih etti! Tavuk döner tahtını kaptırdı: Tatlıda ise yine baklava var

Türkiye ramazan ayında en çok bu yemekleri tercih etti! Tavuk döner tahtını kaptırdı: Tatlıda ise yine baklava var

Türkiye’de ramazan ayında en çok tercih edilen lezzetler belli oldu. İftar saatlerinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tavuk yemekleri tercih edilirken, sahurda ise zirveyi sürpriz bir yemek kaptı. İşte, bu yıl ramazan ayında en çok tercih edilen lezzetler…

Ramazan ayının son gününde online olarak verilen siparişler mercek altına alındı. Türkiye çapında iftar ile sahur tercihlerinde yapılan farklılık dikkat çekti. Tatlı kategorisinde sütlaç her zaman olduğu gibi ilk sırada yer alsa da soğuk baklava sürprizi de dikkatten kaçmadı.

yeni-proje-10.jpg

TÜRKLER BU LEZZETLERDEN VAZGEÇEMİYOR

Getiryemek iftar ve sahur saatlerinde en çok tercih edilen yemeklerini açıkladı. Ramazan ayında kalabalık sofralar kurulurken, iftar saatinden en fazla tavuk tantuni siparişi verildi. Onu tavuk döner dürüm ile Adana dürüm izledi.

yeni-proje-11.jpg

Tatlı tercihindeyse ilk sırada son 2 yılın lideri fırın sütlaç yer aldı. Ancak künefe sürpriz bir çıkışla ikinci sıraya adını yazdırdı. Mercimek çorbası da yine zirveyi kaptırmayanlardan olurken, ikinci sırada tavuk suyu çorba ve üçüncü sırada kelle paça çorbası yer aldı.

yeni-proje-9.jpg

SAHURDA TAVUK DÜRÜMÜ TAHTINDAN ETTİ

Sahurda verilen siparişler ise şaşırttı. Türkiye’de sahurda acıkanlar en çok lahmacunu tercih etti. Peşinden tavuk tantuni ve döner dürüm geldi.

Çorbalarda mercimek ve tavuk suyu çorba iftardaki gibi ilk iki sırayı korurken, üçüncü sırada ise ezogelin çorbası yer aldı. Tatlılarda ise son yıllarda hafif olmasıyla çok tercih edilen soğuk baklava ilk sıraya yerleşerek, künefe ile fırın sütlacı solladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN