'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında bağış çıkmazı: 31 milyar lira kayıp!

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında bağış çıkmazı: 31 milyar lira kayıp!

Maraş depremleri sonrası ortak canlı yayında yapılan ‘Türkiye Tek Yürek‘ kampanyasında söz verilen 115 milyar liranın yaklaşık 31 milyar lirası yatırılmamış.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ATV, Fox TV, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 ortak yayınında ‘Türkiye Tek Yürek’ başlığıyla bağış kampanyası düzenlendi. Kampanya sonrası toplanan yardımların, AFAD ve Kızılay’a verileceği açıklandı.

213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan yayında sanat, iş ve spor dünyasından isimler, siyasiler, resmi kurum temsilcileri, kamu bankalarının müdürleri de çeşitli miktarlarda bağışta bulundu. Merkez Bankası’nın 30 milyar liralık bağışı çok konuşuldu. Ayrıca her biri 50 liradan 9 milyonu aşkın SMS gönderildi.

Toplamda bağışlanan para 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı buldu. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasına göre bugüne kadar yatırılan paranın tutarı 84 milyar 400 milyon. Yani 30 milyar 746 milyon 528 bin liranın yatırılmadığı ortaya çıktı.

AFAD’ın ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında söz verdiği tutarı ödemeyen kişi ve kurumları ifşa etmeye hazırlandığı belirtilmişti ama buna dair bir gelişme olmadı.

Vadettiği tutarı yatırmayanlar hakkında herhangi bir yaptırımın olmayacağı belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN