Türkiye ve Avrupa hava felaketinin eşiğinde! Eğer bu yaz yaşanmazsa daha sonra büyük patlama yaşanır!

Türkiye ve Avrupa hava felaketinin eşiğinde! Eğer bu yaz yaşanmazsa daha sonra büyük patlama yaşanır!

Küresel ısınma nedeniyle dünya genelinde ortalama hava sıcaklıkları yükselmeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanlarının bir süredir dikkat çektiği 'El Nino' hava olayı artık kağıda. El Nino'nun bu yaz mevsiminde hem Türkiye'ye, hem Avrupa'ya uğramaması durumunda gelecek yıllar daha sıkıntılı geçecek. İşte detaylar...

Meteoroloji dünyası, artık tüm gezegenimizi iyi ya da kötü etkilemesi bekleyen 'El Nino' hava olayına kilitlenmiş durumda. İyimser bir durumda El Nino, 2024 yılına kadar etkili olacak. Kötümser bir durumda ise etkileri daha uzun yıllar alabilir.

dunya-ortalama-sicakliklari.jpg

AVRUPA VE TÜRKİYE'YE BİR TÜRLÜ GELMEDİ

İngiltere'de mayıs ayı sonu ve haziran başı gibi beklenen El Nino'nun henüz gelmemesi, vatandaşları da tedirgin etti. Vatandaşların tedirginliğini haklı çıkaran bir haber hava tahmincilerinden geldi.

Meteoroloji uzmanları, hava durumu fenomeni El Nino'nun tüm gücünü ortaya çıkarması durumunda, haziran ayının İngiltere için koşullarda büyük bir değişiklik görebileceğini ve sıcaklıkların yaklaşık 30 dereceye yükselmeye hazır olduğunu söylüyor.

Galler, West Midlands ve İngiltere'nin güneybatısı, hafta boyunca cıva yükselirken muhtemelen koşulların en iyilerini görecek. Öte yandan uzmanlar, 2023 Haziran ayında ülkeyi kasıp kavuran bir sıcak hava dalgasının olasılığını güçlü bulduklarını dile getiriyorlar.

2023/05/03/iklim-krizi-hava-sicakliklari-yukselecek-mi.jpg

AVRUPA VE TÜRKİYE'YE GELMEZSE DAHA GÜÇLÜ GELECEK

Met Office, El Nino'nun birkaç yılda bir meydana gelen ve tipik olarak orta doğu ekvatoral Pasifik'te yoğunlaşan deniz yüzeyi sıcaklığının arttığını gören bir hava olayı olduğunu söylüyor.

El Nino hava olaylarının Avrupa ve Türkiye'yi etkileme süresinin ne kadar uzun olması durumunda bu bölgelerin sıcaklıkları daha şiddetli yaşayabileceği dillendiriliyor.

2023/05/03/el-nino-nedir.jpg

2023/05/03/la-nina-nedir.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN