Türkiye'nin üç farklı noktasında, Bursa, Karabük ve Kahramanmaraş'ta devam eden orman yangınlarına müdahale aralıksız sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 ilde toplam 4 yangının kontrol altına alınması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.
BURSA'DA CAN KAYBI VE TAHLİYELER
Bursa'daki yangınlar özellikle şiddetli rüzgar nedeniyle sık sık yeniden alevleniyor. Bu zorlu koşullarda, bölgeye sevk edilen bir su tankerinin devrilmesi sonucu maalesef 3 kişi hayatını kaybetti. Yangınların etkisiyle şu ana kadar bin 765 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Ekipler, Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasındaki ulaşılması güç noktalara gece boyunca pet şişelerle su taşıyarak alevlerle mücadele etti. Yorgun düşen gönüllüler ve ekipler, uyku tulumlarında kısa molalarla dinlenmeye çalıştı.
KARABÜK VE KAHRAMANMARAŞ'TAKİ DURUM
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde beş gündür devam eden yangın nedeniyle 19 köy boşaltıldı. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Çamlıbel kırsalında çıkan yangında da ekiplerin yoğun mücadelesi devam ediyor.
TUTUKLAMALAR VE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22-27 Temmuz tarihleri arasında çıkan yangınlarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 7 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 3'ünün tutuklandığını ve 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, yangınların kontrol altına alındığı alanlarda hasar tespit çalışmalarının başladığını bildirdi. İlk belirlemelere göre Bursa'nın Kestel ve Gürsu ilçelerinde 1 sosyal tesis, 2 konut ve 2 depo ağır hasar gördü. Karabük, Sakarya, Bilecik, Uşak ve Antalya'da ise toplam 104 bağımsız birimin ağır hasarlı veya yıkık olduğu tespit edildi.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tarım arazisinden ormana sıçrayan yangın kontrol altına alınırken, 15 dönümlük meyve bahçesi zarar gördü.
BURSA'DAKİ YANGINDA SABOTAJ ŞÜPHESİ
Bursa'nın Orhaneli-Harmancık yolu üzerindeki yangınla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Vatandaşların ihbarı üzerine, aracında benzin bidonu bulunan Ufuk A. isimli şahıs gözaltına alındı.
