Türkiye yemiyor içmiyor bu kasabayı konuşuyor! Evler 4 Lira’dan satışa çıktı! Tek bir şart var

Türkiye yemiyor içmiyor bu kasabayı konuşuyor! Evler 4 Lira’dan satışa çıktı! Tek bir şart var

Hırvatistan’ın Legrad kasabasında, nüfusun azalmasını durdurmak amacıyla düşük maliyetli konut projeleri hayata geçiriliyor. Kasabada 13 sente evler satılarak yeni ailelerin bölgeye taşınması teşvik ediliyor.

Sosyal medyada yayınlanan haber sonrası herkes o kasabayı araştırmaya başladı. Sadece 4 liraya sarılan evler için şartlar da ortaya çıktı. Başvuru İşk şart başvuru sahiplerinin mülk sahibi olmamasıdır. Legrad Belediye Başkanı, programın başarılı olduğunu ve yeni ailelerin kasabaya taşındığını belirtmektedir.

Hırvatistan’ın Avrupa Birliği üyesi olan Legrad kasabası, Macaristan sınırında yer almaktadır ve yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. Ancak kasabanın nüfusu sürekli olarak azalmaktadır. Bu nedenle Legrad yönetimi, kasabada yaşamayı teşvik etmek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirmektedir.

img-1879.jpeg

2021 yılında, kasabada terkedilmiş veya tamamlanmamış olan 19 ev, o dönemdeki Hırvatistan parası olan 1 kuna (4 lira 20 kuruş) fiyatına satışa sunulmuştur. Ayrıca evlerin eski olması nedeniyle tadilat yardımı da sağlanmaktadır.

Ocak ayında hükümet yetkilileri, kasabada boş veya terkedilmiş olan bazı evlerin sadece 4 lira 20 kuruştan (13 sent) satışa hazır olduğunu duyurmuştur. Düşük maliyetli bir ev satın almak için başvuru sahiplerinin başka bir mülke sahip olmaması gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin, mülk sahibi olup olmadığı konusunda Hırvatistan’da mı yoksa dünyanın herhangi bir yerinde mi mülk sahibi olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Yerel bir Hırvat medya kuruluşu olan HRT, programın başladığı 2018 yılından bu yana kasabada beş yıl öncesine göre daha fazla çocuk olduğunu bildirmiştir. Bu durum, kasabada yeni bir kreşin açılmasına bile yol açtı.

Legrad belediye başkanı Ivan Sabolic, “Toplamda 5 konut satıldı ve üç aile zaten buraya taşındı. Bizi sevindiren şey ise, bu üç ailenin de taşınma sürecinde yeni bir çocuğa sahip olmaları. Bu durum kreşteki çocuk sayısını artırdı” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN