Türkiye yeni yeni öğreniyor, Japonlar çerez gibi tüketiyor! Güzellik ve sağlığın sırrı: Nimet dedikleri tam olarak bu

Türkiye yeni yeni öğreniyor, Japonlar çerez gibi tüketiyor! Güzellik ve sağlığın sırrı: Nimet dedikleri tam olarak bu

Güneydoğu Asya’ya özgü olarak bilinen bu egzotik meyve Türkiye’de yeni yeni tüketilmeye başladı. Güzelliğin ve sağlığın sırrı olarak tanımlanan meyve, nimet kelimesinin şekil bulmuş hali. İşte, hem lezzetli hem sağlıklı olan o meyve…

Uzun yaşamın sırrı olarak bilinen ve Asya’da oldukça fazla tüketilen yılan meyvesi, Türkiye’de de yetişen ve son zamanlarda değeri anlaşılan bir besin kaynağı. Öyle ki yılan meyvesi lezzeti ve sağlık üzerindeki etkileriyle ön plana çıkıyor.

Yüksek besin değeri ve dayanıklılığıyla Türkiye’de de yetiştirilmeye başlayan meyve, yerel ekonomiye katkı sağladığı gibi sağlıklı bir beslenmenin de temel taşlarından biri. Peki, yılan meyvesi nedir, sağlık üzerindeki etkileri nelerdir? İşte detaylar…

yilan-meyvesi-1.jpg

YILAN MEYVESİ NEDİR?

Tropikal bir meyve olan yılan meyvesi, kabuğunun yılan derisine benzeyen pullu bir yapıya sahip olduğu için bu ismi almıştır. Genelde Tayland, Malezya, Brunei ile Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde yetişiyor. Boyu ortalama 6 metreyi bulan palmiyelerin meyvesi olan yılan meyvesi, yerel halk kadar ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor.

İç meyve, sulu ve hafif tatlı bir tada sahiptir, bazıları tarafından muz ve ananasa benzetilir. Salak pondoh'un sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği lif, vitamin ve minerallerle besleyici bir meyve olmasının yanı sıra antioksidan özelliklere de sahiptir. Ayrıca, sindirime yardımcı olabilir ve enerji sağlayabiliyor.

yilan-meyvesi-2.jpg

Güneydoğu Asya’nın yerel mutfağında farklı yemekler ve tatlılarda da kullanılan meyve, taze olarak tüketildiği gibi meyve suları ile smoothie’ler ya da salatalarda da tercih edilir.

YILAN MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tokluk hissini artıran ve hafızayı güçlendiren yılan meyvesi, besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Avokado, portakal, mango, kivi gibi diğer tropikal meyvelere göre daha fazla antioksidanı olmasıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlar sayesinde serbest radikallere karşı savaşarak vücudu korur.

yilan-meyvesi-3.jpg

Bağışıklığı güçlendiren yılan meyvesi, vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Fakat, meyvenin yüksek kalorili olduğunu bilmek gerekiyor. Bu yüzden, kontrollü tüketmek ve dengeli bir beslenme planına katmak oldukça önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN