Türkiye'de bir ilk! Bataryalı şarj istasyonu devrede: 120 kWh kapasiteye sahip

Türkiye'de bir ilk! Bataryalı şarj istasyonu devrede: 120 kWh kapasiteye sahip

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor! İlk bataryalı şarj istasyonu hizmete başladı! 120 kWh batarya kapasitesine sahip cihaz o ilimizde...

Türkiye'nin elektrikli araç şarj istasyonları alanındaki yenilikçi adımları devam ediyor. Şarj kapasitesi giderek artan elektrikli araç şarj istasyonları için bataryalı ünite konsepti, şebeke altyapısının yetersiz olduğu bölgelerde çözüm sunuyor. Bu alanda Türkiye'de ilk kez bir adım atan Form Elektrik, Ankara-Polatlı yolundaki Aslanlar Petrol tesisine 120 kWh bataryalı bir cihaz kurarak hizmete sundu.

sa.jpg

EPSİS markasıyla şarj hizmeti veren Form Elektrik, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Kayseri gibi farklı şehirlerde faaliyet gösteriyor. Yenilikçi bataryalı şarj istasyonu, sadece 60 kW kapasite kullanımı ile 180 kW şarj kapasitesi sunarak şebekeye bağımlılığı minimum seviyeye indiriyor. Bu sayede, sadece ünite içerisindeki batarya ile 2-3 otomobili şarj etmek mümkün hale geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN