Türkiye'de bu mesleğe sahip olanların sırtı yere gelmiyor! Arayan arayana... Bu işleri bilen işsiz kalmıyor

Türkiye'de bu mesleğe sahip olanların sırtı yere gelmiyor! Arayan arayana... Bu işleri bilen işsiz kalmıyor

Meslek seçimi yaparken göz önünde bulundurulan çeşitli kriterler olur. Bunlarn başında da o işe olan ihtiyaç gelir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, paylaştı. Türkiye'de bu mesleğe sahip olanların sırtı yere gelmiyor! Bu işleri bilen işsiz kalmıyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasının taleplerini belirleyerek iş arayan vatandaşların istihdama katılımlarını kolaylaştırmak için adımlar attıklarını ifade etti.

DİSK-AR: Geniş tanımlı işsiz sayısı 8,7 milyona yükseldi - Medyascope

AÇIK İŞ İSTATİSTİKLERİ ARAŞTIRMASI'NIN 2024 YILI BİRİNCİ ÇEYREK SONUÇ RAPORU PAYLAŞILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuç raporunu paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, araştırma kapsamında 17,181 işletme ile iletişime geçilerek 330,325 açık iş tespit edildi.

Türkiye genelinde yapılan araştırmada, 19-29 Şubat tarihleri arasında en yüksek açık iş oranına sahip sektörlerin gayrimenkul faaliyetleri, imalat ve idari destek hizmetleri faaliyetleri olduğu belirlendi.

İşsizlik oranı Aralık'ta yüzde 8,8 oldu

EN YÜKSEK AÇIK İŞ ORANLARI LİSTELENDİ

Bakan Işıkhan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İş gücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ederek iş arayan vatandaşlarımızın istihdama katılımlarını kolaylaştırıcı adımlar atmaya devam ediyoruz.

En fazla işçi talep eden sektörler ve en fazla işçi aranan meslekleri belirlemek amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuç raporu yayımlandı.

Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 17 bin 181 işletmeyle iletişime geçerek 330 bin 325 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik.

Araştırma sonuçlarına ve açık iş imkanlarına aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak ulaşabilirsiniz.”

3.jpg

Araştırmada, en yüksek açık iş oranının yüzde 5,2 ile "konfeksiyon işçisi" pozisyonunda olduğu tespit edildi. İlk 10'da yer alan diğer meslekler arasında makineci (dikiş), lojistik elemanı, temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, ayakkabı yapımcısı/ayakkabı imalatçısı, servis elemanı (garson) yardımcısı, inşaat işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı) yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN