Türkiye'de çok sık tüketiliyor, yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! Hem tatlısı var hem de tuzlusu…

Türkiye'de çok sık tüketiliyor, yumurtadan 10 kat fazla protein içeriyor! Hem tatlısı var hem de tuzlusu…

Türkiye'de çok sık tüketilen ancak birçok kişinin faydasından haberdar olmadığı bu besin yumurtadan 10 kat daha fazla protein içeriyor. İster tatlı olarak hem de tuzlu olarak tüketilen bu lezzet bağışıklık sistemini güçlendiriyor kas takviyesi sağlıyor. İşte mucizevi besinin o faydaları…

Türkiye'de birçok farklı peynir çeşidi bulunurken içlerinde öyle bir tanesi var ki bağışıklık sistemini güçlendirip tokluk hissini arttırıyor. Protein ihtiyacı olan kişilerin mutlaka tüketmesi gereken bu peynir çeşidinin faydaları da saymakla bitmiyor. İşte mucizevi besinin o faydaları…

KAS KÜTLESİNİ ARTTIRIYOR

Türkiye'de birçok kişi tarafından tüketilen lor peyniri içerinde bulundurduğu serum protein ile birlikte vücuttaki bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Sporcuların tercih ettiği Bu peynir sağlıklı beslenme listelerinin de en başına yerleşiyor. Egzersiz kaynaklı kas sakatlanmalarını iyileştirmesinde etkili olan bu peynir içerisinde barındırdığı çeşitli mineral ve vitaminlerle yüksek biyolojik değere sahiptir.

lor-peyniri-kapak.jpg

İnek peynirinden elde edilmesine rağmen lor peyniri antijenik proteinler içermediği için yumurta alerjisi olan kişilere de yüksek protein değerli bir alternatif sağlar. Vücuttaki bütün proteinlerin ve kas proteinlerinin daha etkili bir şekilde sentezlenmesine katkı sağlayan lor peyniri egzersiz sonucu ortaya çıkan sakatlıklar konusunda da etki sağlıyor.

lor-peyniri.jpg

LOR PEYNİRİ NASIL TÜKETİLİR?

Yalnızca börek ve makarna ile kalmayıp günün her vakti tüketilebilen atıştırmalıklar yapmak için kullanılabilen lor peyniri tuzlu ya da tatlı olarak tüketilebilmektedir. Diyet yapanlar az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyet listelerini zenginleştiriyor. 100 gram lor peynirinde 700 mg kalsiyum yer alırken besleyicilik ve doyurucu özellikleri de oldukça iyi bir seçenek haline dönüştürüyor. Tuzlu ve tuzsuz olarak 2 çeşit şeklinde satılan lor peyniri mineral ve vitaminler ile kemik sağlığını olumlu etkiliyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN