Türkiye'de enerji ithalatı yüzde 35.2 azaldı

Türkiye'de enerji ithalatı yüzde 35.2 azaldı

Türkiye'nin mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mumlar gibi enerji ithalatı için ödediği tutar, temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35.2 oranında azalarak 5 milyar 17 milyon 934 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre, Temmuz ayında Türkiye'nin toplam ithalatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10.5 artarak 32 milyar 294 milyon 928 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu tutarın 5 milyar 17 milyon 934 bin dolarlık kısmını, enerji ithalatı olarak özetlenen "mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mumlar" oluşturdu.

Geçen yıl Temmuz ayında kaydedilen 7 milyar 746 milyon 137 bin dolarlık rakama kıyasla enerji ithalatının tutarı yıllık bazda yüzde 35.2 azaldı. Bu düşüş, Türkiye'nin dış ticaret açığını olumlu yönde etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN