Türkiye'de kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen 'Durum ciddi' diyerek Türkiye'yi uyardı... Herkesi etkileyecek

Türkiye'de kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen 'Durum ciddi' diyerek Türkiye'yi uyardı... Herkesi etkileyecek

Son dakika haberi... Ekim ayı bitmez üzere ancak henüz beklenen yağışlar yurtta etkisini gösterememiş durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken gözler yağışlara çevrildi. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Türkiye'de kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen 'Durum ciddi' diyerek tüm Türkiye'yi uyardı. O tarihte lapa lapa kar yağacak. Hemen önleminizi alın!

Türkiye'de beklenen kar yağışları bir türlü etkisini gösteremedi. Ekim ayında sıcaklıklar hızla düşerken gözler yağışlara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Türkiye'ye kar yağışları ne zaman gelecek? İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Türkiye için kar alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen 'Durum ciddi' diyerek uyardı. Beklenen kar yağışlar yurda geliyor, hazırlıklara başlayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege kıyıları ile Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhggh-2023-10-26t105843-091.jpg

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN İSİM 'DURUM CİDDİ' DİYEREK UYARDI: TÜRKİYE'DE KAR ALARMI!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. Türkiye için kar alarmında bulunan Şen, 'durum ciddi diyerek' şunları söyledi:

"Şimdiye kadar anadoluda az da olsa yükseklerde Kar örtüsü olmalıydı yok. Durum ciddi. gündemimiz Savaş. Savaş sona bulsa da oturup yönetimlerle hem içme suyu hem sulama suyu hem tarımı konuşsak. Bu durum ekonomimizide yakından etkiliyor ve etkileyecek.

ghhghg-2023-10-26t105921-560.jpg

Önümüzdeki 1 hafta yağış görünmüyor. İstanbul barajlarında doluluk yirminin altına düştü % 19.89. Avrupa yakasındaki barajlarda su kalmadı Anadolu yakasından (Melenden gelen) aktarılan suyla idare ediliyor. Anadoluda da durum bundan farksız."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

26 EKİM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

27 EKİM 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

28 EKİM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

29 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

20 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN