Türkiye’de kimse ağzına sürmüyor ama ihracatta rekor kırıyor! 3 ülke almak için yarışıyor: Yıllık getirisi 20 milyonu geçti

Türkiye’de kimse ağzına sürmüyor ama ihracatta rekor kırıyor! 3 ülke almak için yarışıyor: Yıllık getirisi 20 milyonu geçti

Türkiye’nin denizlerinden çıkan o ürünü ülkemizde kimse tüketmese de ihracatla büyük getiriler sağlıyor. Her geçen yıl ihracattan sağlanan gelir artarken, özellikle 3 ülke almak için yarışıyor…

Türkiye, deniz salyangozu ihracatından büyük gelir sağlıyor. Her yıl getirisi artan deniz salyangozundan sağlanan kazanç 20 milyonu geçti.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 11 ay boyunca 1.873 ton deniz salyangozu ihracatı gerçekleştiği bilgisini verdi.

deniz-salyangozu-1.jpg

İHRACAT VE GELİR ARTTI

Yapılan ihracattan 20 milyon 555.659 dolarlık gelir elde edildiğini aktaran Gürdoğan, "Geçen yılın aynı döneminde 1836 ton karşılığında 15 milyon 478 bin 635 dolar kazanılmıştı. Türkiye'nin 11 aylık deniz salyangozu ihracatı buna göre miktarda yüzde 2, gelirde yüzde 33 artmış oldu." İfadelerini kullandı.

deniz-salyangozu-2.jpg

10 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Bu dönem 10 ülkeye deniz salyangozu satıldığını söyleyen Gürdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güney Kore Cumhuriyeti 10 milyon 507 bin 780 dolarla en fazla deniz salyangozu ihraç edilen ülke oldu. Bu ülkeyi 3 milyon 339 bin 944 dolarla Çin Halk Cumhuriyeti, 2 milyon 710 bin 11 dolarla İspanya takip etti. Bu dönem geçen yıldan farklı Ukrayna, Romanya, Azerbaycan ve KKTC'ye de deniz salyangozu satıldı."

Yapılan ihracatın 12 milyon 205.298 dolarlık bölümünün Karadeniz’den yapıldığını vurgulayan Gürdoğan, bölgenin başta Güney Kore olacak şekilde beş ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN