Türkiye'de köy köy gezip bedava dağıtıyor! Hedef 12 bin kişi... Kimyasalsız tamamen doğal, ekildiği yerden fışkırıyor

Türkiye'de köy köy gezip bedava dağıtıyor! Hedef 12 bin kişi... Kimyasalsız tamamen doğal, ekildiği yerden fışkırıyor

Sivaslı emekli öğretmen Mustafa Bakay, köy köy gezerek bedava dağıtıyor. 12000 kişilik hedefi için kolları sıvayan Bakay, tamamen kimyasalsız diyerek herkesi teşvik ediyor. Ekildiği yerden resmen fışkırıyor. İşte tüm detaylar…

İsrail ve Hollanda gibi ülkelerden getirilen kısırlaştırılmış tohumlara meydan okuyan emekli öğretmen Mustafa Bakay, ürettiği yerli tohumları il il hatta köy köy gezerek bedava dağıtıyor. Türkiye'nin dört bir yanından getirdiği ata tohumları bahçesinde yetiştiren Bakay, çoğalttığı tohumları ücretsiz bir şekilde veriyor. Kısırlaştırılmış tohumlara karşı ata tohumunun kullanılması gerektiğinin altını çizen Bakay, üreticilere tohum desteği sağlıyor.

7 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

Birlik ve Dayanışma Bahçeleri Grubu adı verilen gönül üreticilerin bulunduğu bir platformda önemli bir çalışmaya imza atan Mustafa Bakay, 6-7 yıldır bu işle uğraştığını söyledi. Ata tohumlarını çoğaltarak ücretsiz bir şekilde yurt genelinde dağıttığını belirten Mustafa Bakay, “Birlik ve Dayanışma Bahçeleri grubu üyesi olarak 25 kişilik çekirdek kadroyla 11 ilde fiili olarak yapmaktayız. Bütün üye arkadaşlar çekirdek kadroda olmak kaydıyla Türkiye’yi il il, ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş bu ürünlerimizi derleyip, toplayıp çoğaltıyoruz.” dedi.

ata-tohumundan-uretim.jpg

Tohumları çoğaltırken teknik bütün özellikleri kullandığını belirten Bakay, ilaçlama da doğal ilaçlama da, doğal gübre kullanımında, toprak hazırlığında, yetiştirme aşamasında edindiğini belirterek tecrübeleri üyelerle paylaştığını söyledi. Türkiye'de bu işe gönül verdiğini ifade eden Bakay, üretim yaparak ülke ve ülke insanına bir parça da olsa katkım olur düşüncesiyle bu yola çıktığını söyledi.

125 KİLO DAĞITIM YAPILACAK

Türkiye'nin oldukça zengin bir iklime sahip olduğunu dile getiren Bakay, ülkedeki değerlerin yıllarca belirli güçler tarafından talan edildiğinin altını çizdi. Ata tohumları yerine kısırlaştırılmış, genetiği ile oynanmış tohumların dayatıldığını ifade eden Bakay, bu dayatma ile birlikte hem kimyasal ilaçların satıldığını hem de kimyasal gübreleme işleminin toprağı bozarak tohumlara zarar verdiğini söyledi.

mustafa-bakat-ekim.jpg

Tohumları bozarak insan sağlığıyla oynandığının altını çizen Mustafa Bakay, “Sağlığımızla da oynandığında bizim hastalık edindiğimiz bu nedenlere bağlı edindiğimiz hastalıklara karşı da ilaçlar satarak bizi sömürmüşler. Biz her alanda yapılan bu sömürüye karşı milli bir uyanış, insani bir uyanış sergileme adına yapmaktayız. Geçen sene biz bu dağıtımda 87 kilogram tohumu 5 bin kişiye ulaştırdık. Bu sene şuan ki süreçte de 125 kilogram tohumu elden ve kargo ile bu gönderdiğimiz kişiler sadece kargo ücretini ödemek kaydıyla 12 bin civarı kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizde paketleme işlemini yapmaya devam ediyoruz” sözlerini dile getirdi.

ÜRETEN TOPLUM OLUNMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin üreten bir topluma dönüşmesi gerektiğini belirten Bakay, “üretmeyen toplum kör olmaya mahkumdur” sözlerini hatırlatarak toplumu üretmeye davet etti. Ülke ekonomisine sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaların sunulması gerektiğini belirten Bakay, çocuklarımıza ulaştırılacak bu emanetlerin koruyup kollanması gerektiğinin altını çizdi. Ata tohumlarının üretilip çoğaltılarak Türkiye genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Bakay, küresel güçlerin insanlığı ve ülkemizi sömürmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN