Türkiye'de o iller beşik gibi sallanacak! Japon deprem uzmanı o bölgeleri uyardı: Dua etmek yerine bunu yapın

Türkiye'de o iller beşik gibi sallanacak! Japon deprem uzmanı o bölgeleri uyardı: Dua etmek yerine bunu yapın

Deprem hattı üzerinde yer alan Türkiye için uyarılar peş peşe sıralanıyor. Japon deprem uzmanı o bölgeleri işaret etti herkes korkmaya başladı. Türkiye'nin o illeri beşik gibi sallanacak. Japon uzman sadece dua etmenin yeterli olmayacağını belirterek yapılması gerekenleri tek tek sıraladı. İşte tüm detaylar…

Siirt Üniversitesi'nde “Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Hatay depreminin ardından Kuzey ve Güney Anadolu fay hatları için deprem uyarısında bulundu. İşte tüm detaylar…

7'DEN BÜYÜK DEPREM

Siirt Üniversitesi'nde önemli açıklamalarda bulunan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Siirt'in 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını belirterek kentte 7'den büyük depremin yaşanmayacağını söyledi. Siirt'te deprem beklenmediğini dile getiren Moriwaki, Batı Anadolu üzerinde uzun zamandır deprem olmadığını işaret etti.

yoshinori-moriwaki-1.jpg

Türkiye'de deprem yaşanabilecek bölgeler hakkındaki detayları paylaş Moriwaki, Hatay depreminin ardından Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riskinin yüksek olduğunu söyledi. Siirt'in hem 1 hem de 2 deprem bölgesi kuşağında yer aldığının altını çizen uzman isim, 1800'lü yıllarda Siirt'te 6 şiddetinde deprem olduğunu belirtti. 2021 ve 2023 yılında yeniden deprem olduğunu ifade eden Moriwaki,7 şiddetinde bir deprem beklentisi olmadığını vurguladı. Hatay'da meydana gelen depremin ardından fay hattının rahatladığının altını çizen Moriwaki, “ Sizler deprem esnasında dua ediyorsunuz. Fakat önceden depreme dayanıklı ve düzgün yapılar inşa etmelisiniz. Çünkü dürüst ve düzgün yapılar olsa binalar çökmeyecek. Türkiye'de olan fay hattı Japonya ile aynı. Türkiye'de bizler gibi sağlam ve düzgün yapılar yapması lazım" açıklamalarında bulundu.

turkiye-fay-hatti-2.jpg

HER ŞEY EKSİKSİZ YAPILMALI

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Moriwaki, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerektiğini aktarırken denetimin de eksiksiz bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de deprem yaşanabilecek illeri işaret eden Moriwaki, Japonya'da en az ayda bir kez deprem tatbikatı yapıldığını vurguladı. Türkiye'de bunun senede bir yapılmasının doğru olmadığına ifade eden uzman isim sürekli tekrarlayıcı olması gerektiğinin altını çizdi. Siirt kültürünü çok beğendiğine dile getiren uzman isim fıstık ve balı Japonya'ya götürmek istediğini de söyledi. Moriwaki, “Fıstığı çok severim her zaman yerim. Sabah kahvaltıda mutlaka bal yerim. Dün dolma yedim ve çok beğendim. Yumurta kabuğunun içinde ki dolmada çok lezzetliydi" dedi. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini dile getiren Moriwaki, şehirler için önlem çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN