Türkiye’de sadece 5 kişi yapıyor, devlet destek veriyor! Ürettikçe kazanç artıyor: Günde 9 bin ayda ise 270 Bin TL kazandırıyor

Türkiye’de sadece 5 kişi yapıyor, devlet destek veriyor! Ürettikçe kazanç artıyor: Günde 9 bin ayda ise 270 Bin TL kazandırıyor

Bu işi Türkiye’de sadece 5 kişi yapıyor. Kırıkkale’de yapılan üretim için kolları sıvayan vatandaşlar günde 9 bin ayda 270 Bin TL kazanıyor. İşte, Türkiye’de çok az kişinin yaptığı o iş…

Kırıkkale’de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan KOP projesi vatandaşlara yeni gelir kapısı oldu. Birçok girişimciye destek olan proje kapsamında devlet vatandaşlara %70 hibe sağlıyor.

Kırıkkale Yahşihan’da yaşayan Aydın Payar da söz konusu hibelerden yararlanarak Türkiye’de kraliçe arı üretimi yapan 5 kişiden biri.

kirikkalede-kop-projesiyle-aricilik-1.jpg

GÜNLÜK 300 ARI KARGOLUYOR

5 bin adet kraliçe arı üreten Payar, bu arıları Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiyor. Kraliçe arılar arasında Befa ırkını ürettiğini söyleyen Payar, bu ırkın oldukça sakin ve verimli olduğuna dikkat çekiyor.

kirikkalede-kop-projesiyle-aricilik-2.jpg

Günde 300 arı kargoya verdiğini belirten Payar, bu sayede günlük 9.000 TL gelir sağlarken işçiliğin zorluğuna dikkat çekerek de“İşçiliği zor, günde 10 defa bakmak gerekiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN