Türkiye'de tehlike çanları çalıyor! İstanbul, İzmir, Sakarya… Bir başlarsa yer yerinden oynayacak

Türkiye'de  tehlike çanları çalıyor! İstanbul, İzmir, Sakarya… Bir başlarsa yer yerinden oynayacak

Şubat ayından bu yana bir dakika olsun yerinde durmayan Türkiye için tehlike uyarısı yapıldı. 24 şehrin yüksek riskli bölgeler içerisinde yer aldığı belirtilirken Uzmanlar olası bir felakette taş üstünde taş kalmayacağını açıkladı. İstanbul ve İzmir'de tehlike çanları çalıyor. İşte tüm detaylar…

Jeolojinin Mühendisleri Odası tarafından yapılan araştırmalar kapsamında Türkiye'deki felaketin büyüklüğüne değinildi. Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali bulunduğunu belirten uzmanlar deprem riski yüksek olan şehirleri de açıkladı. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere toplam 24 şehir riskli alanlar içerisine alındı. İşte tüm detaylar…

24 İLDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem yaşanması durumunda büyük tehlike altında olan iller tek tek açıklandı. Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yüksek riskli iller belli oldu.

deprem-7.jpg


Yapılan çalışmalar kapsamında altından doğrudan fay hattı geçen 24 il inceleme altına alındı. Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen incelemeler kapsamında Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirlerin yüksek riskli bölgeler olduğu tespit edildi.


Belirlenen illerin yanı sıra Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da fay hattı üzerinde Kurulu kentlerin raporlarının tamamlanması bekleniyor. Bursa, İzmir ve Bolu içinde deprem riski araştırmaları devam etmektedir.

turkiye-deprem-harita.jpg


İSTANBUL VE İZMİR'DE RİSK ORANLARI BELLİ OLDU

Deprem kuşağı olan Türkiye’de büyük fay hatları bulunmaktadır. Neredeyse dört bir yandan aktif fay hatları üzerine kurulu olan Türkiye dünyada da riskli alanlar arasında yer almaktadır. Yüksek riskli iller arasında ilk sırada İstanbul ve İzmir yer alıyor.


Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da ise uzmanlar riskin yüksek olduğunu belirterek Adıyaman, Balıkesir Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ içinde büyük bir risk bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN