Türkiye'de tohumculuğu bitirmişti! İsrail'in tohumunu Türkiye'ye bakın kim getiriyor: Şok olacaksınız

Türkiye'de tohumculuğu bitirmişti! İsrail'in tohumunu Türkiye'ye bakın kim getiriyor: Şok olacaksınız

Tarım şehri Türkiye'de yerli tohum yerine İsrail tohumu kullanıldığı tartışmaları da yeniden alevlendi. Türkiye'ye yabancı tohum girişini sağlayan ismi duyanların şaşkınlıktan ağzı açık kaldı. Yerli tohumu terk ederek İsrail tohumlarının kullanılması tartışılıyor.

Son yıllarda Türkiye'de yabancı tohum kullanılması ile ilgili tartışmalar hız kazanırken gazeteci Metin Cihan ilginç bir açıklama ile gündemi yeniden alevlendirdi. İsrail merkezli dev tarım şirketi Haifa’nın Türkiye distribütörünün Agrosel'in sahibinin MHP'li Milletvekili Hilmi Durgun olduğunu iddia ederek Tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.

5 AYDA 2.5 MİLYAR DOLAR

İsrail mallarına karşı tepkiler çığ gibi büyürken Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ticaretin 5 aylık süreç içerisinde 2.5 milyar dolar hacme ulaşması da iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin boyutunu yeniden gözler önüne seriyor.33 binden fazla masum sivilin hayatını kaybettiği gazetede yaşanan olaylara rağmen ticari alışverişin hala devam ediyor olmasına tepki gösteren gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı Bir açıklamada bulundu. Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin tohum alanında da yapıldığına dikkat çeken Cihan, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa’nın Türkiye'deki faaliyetlerinin MHP Milletvekili Hilmi Durgun'a ait olan Agrosel firması olduğunu iddia etti.

tohum.jpg

YERLİ TOHUM YERİNE İSRAİL TOHUMU

Türkiye'deki tarım politikalarını eleştiren Metin Cihan, yerli tohum üretiminin yok edildiğini ifade ederek çiftçinin yabancı tohumlara mecbur bırakıldığını dile getirdi. Bu süreç içerisinde İsrail'in dev tarım şirketi Haifa’nın tohumlarını kullandığını ifade eden Cihan, bu ticaretin MHP Milletvekili Hilmi Durgun'a ait olan Agrosel firması üzerinden gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Cihan, "Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen Hilmi Durgun" sözlerine aktardı.

hilmi-durgun.jpg

YERLİ TOHUM YOK EDİLDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duruma tepki gösteren gazeteci Metin Cihan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen Hilmi Durgun"

Türkiye'deki yerli tohum üretiminin önemini vurgulayan Cihan, yabancı tohum bağımlılığını işaret ederek risklere de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN