Türkiye’de ucuza yaşamak isteyenlerin adresi belli oldu! Türkiye’nin en ucuz şehirleri: Fiyatlar epey ucuz…

Türkiye’de ucuza yaşamak isteyenlerin adresi belli oldu! Türkiye’nin en ucuz şehirleri: Fiyatlar epey ucuz…

Ekonomik kriz Türkiye’de yaşamı epey zorlarken gerek konutta gerek gıda ve ulaşımda en uygun fiyatlara sahip illerimiz belli oldu. İşte Türkiye’nin en ucuz şehirleri…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de yaşam maliyetlerinin en uygun olduğu şehirler belli oldu. Bu şehirlerin genelinin ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alması dikkat çekti. İşte konut, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyeti diğer şehirlere göre çok daha düşük olan 5 şehrimiz…

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ŞEHİRLERİ

AĞRI

Ağrı, özellikle konut kiraları ve günlük ihtiyaçların uygun olmasıyla dikkat çekiyor.

KARS

Kış turizmiyle öne çıkan Kars, yaşam maliyetleri bakımından en düşük şehirler listesinde de yer alıyor.

IĞDIR

Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Iğdır, gıda fiyatlarındaki uygunluğuyla ön plana çıkıyor.

turkiyenin-en-ucuz-sehirleri-1.jpg

ARDAHAN

Geniş meraları ve hayvancılığa uygun iklimiyle büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve kaz yetiştiriciliğinin yoğun olduğu Ardahan, gıda, konut ve ulaşımda cep dostu bir şehir olarak karşımıza çıkıyor.

MARDİN

Tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Mardin, TÜİK tarafından yapılan araştırmada düşük yaşam maliyetleriyle de cazip olan şehirlerden biri olarak karşımıza çıktı.

Söz konusu veriler, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yaşam maliyeti farklılıklarını ve özellikle büyük şehirlerdeki artan maliyetleri gözler önüne sererken, bu illerin ekonomik yaşam koşullarının uygunluğu bakımından başı çektiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN