Türkiye'de yetişiyor, yabancılar yiyor! Daha biz yüzünü göremeden bitecek, kilosu 150 dolardan altınla yarışıyor

Türkiye'de yetişiyor, yabancılar yiyor! Daha biz yüzünü göremeden bitecek, kilosu 150 dolardan altınla yarışıyor

Türkiye'de yetişiyor ama yabancılar seve seve yiyor! Daha yüzünü biz görmeden bitecek! O ürünün hasadı başladı! Kilosunu fiyatı 150 dolar! Dolar ve altınla yarışıyor...

Mersin'in tarım potansiyeli yüksek ilçesi Mut'ta örtü altı tarımında sezonun ilk ürünlerinin hasadına başlandı. İlçede temsili olarak ilk eriklerin toplanmasıyla birlikte, kilogram başına 150 dolarlık bir fiyatla ihracata gönderileceği duyuruldu.

RUSYA VE DUBAİ'YE İHRAÇ EDİLİYOR

150-dolar-erik.webp

Mersin, Türkiye'nin önemli yaş sebze ve meyve üretim bölgelerinden biri konumunda. Özellikle Mut ilçesi, bu tarımsal faaliyetlerde önemli bir rol üstleniyor. İlçede bu yıl açık ve örtü altı tarım alanlarında toplam 24 bin 180 ton rekolte bekleniyor. Örtü altı tarımında yetiştirilen eriklerin ilk hasadının yapılmasıyla birlikte, ürünlerin kilogram başına 150 dolarlık bir fiyatla Rusya ve Dubai gibi ülkelere ihraç edileceği belirtiliyor.

Hasada katılan Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Türkiye'nin erik üretiminde önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, Mut'un bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Özellikle erkenci erik üretimine verdikleri önemi vurgulayan Karadağ, ilk hasadın yapıldığı seradan elde edilen ürünlerin direkt olarak dış ülkelere ihraç edildiğini dile getirdi.

1 TON ÜZERİNDE ÜRÜN BEKLENİYOR

150-dolar-erik-1.jpg

Üretici Tayfun Gezer ise bu yıl Türkiye'de ilk yeşil eriği elde ettiklerini ve bunların Rusya ve Dubai'ye ihraç edildiğini aktardı. İlk ürünlerin yüksek fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten Gezer, ilerleyen süreçte üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Fiyatların ürün miktarına göre değişkenlik gösterdiğini belirten Gezer, hasat yapılan seradan 1 tonun üzerinde ürün beklediklerini ve fiyatların zamanla düşeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN