Türkiye’de yüzüne bakılmıyor Japonların ise vazgeçilmezi! Güçlü hafıza ve kemikler için süper besin, avuç avuç yiyorlar

Türkiye’de yüzüne bakılmıyor Japonların ise vazgeçilmezi! Güçlü hafıza ve kemikler için süper besin, avuç avuç yiyorlar

Günde 2 avuç yiyenin hem hafızası hem de kemikleri demir gibi oluyor! Japonlar çantasından eksik etmiyor. İçerisinde çok sayında vitamin var. Biz ise yüzüne bakmıyoruz. İşte Japonların güçlü hafızasının sırrı…

Asya ülkelerinde popüler olan bu besin başta hafıza olmak üzere pekçok hastalığa da iyi geliyor. Türkiye’de ise üretimi fazla tüketimi az. Her gün 1 avuç yemek hafızayı çelik gibi yapıyor.

Kuru üzüm, başta Japonya olmak üzere Asya ülkelerinde en çok tüketilen besinler arasında. Türkler ise yanına yaklaşmıyor. Peki Kuru üzümün faydaları neler? İşte detaylar.

img-3727.jpeg

BAĞIŞIKLIĞA EN İYİ ÇÖZÜM

İçerisinde bulunan antioksidanlardan dolayı vücudumuzda bulunan toksinleri temizler ve sağlam bir bağışıklık kazandırır. Kış aylarında ise solumun rahatsızlığına en iyi çözüm.

img-3728.jpeg

UNUTKANLIĞI BİTİRİP HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Hafıza sorunları ve unutkanlıkla mücadelede kuru üzüm önemli bir besin. Düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirir ve unutkanlığı azaltır.

img-3729.jpeg

KEMİKLERİ DEMİR GİBİ YAPIYOR

Demir bakımından zengin olan kuru üzüm, demir eksikliği sorununu gidermeye yardımcı olur. Özellikle demir eksikliği yaşayanlara günde 1-2 avuç kuru üzüm tüketmeleri tavsiye edilir.

KANSIZLIĞA BİREBİR

Kuru üzüm, içerdiği demir, bakır ve B vitaminleriyle kan yapımını destekler. Anemi hastalarının düzenli olarak kuru üzüm tüketmeleri faydalıdır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENE SOKUYOR

Yüksek lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenleyen kuru üzüm, uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özelliğiyle kilo vermek isteyenler için ideal bir ara öğündür.

img-3730.jpeg

TÜM GÜN ENERJİK GEZERSİNİZ

Sabahları tüketildiğinde gün boyu enerji veren kuru üzüm, aynı zamanda tok tutma özelliğiyle diyet yapanların dostudur.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Kuru üzüm, vücuttaki toksinleri atarak cilt sağlığını iyileştirir. Yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu etkisi bulunur ve cilt problemlerini azaltır.

Not: Dengeli tüketilmelidir. Fazlası alerjik rahatsızlıklara neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN